Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Rijpingsmiddel 'Pudi' vervangt carbide op Indiase fruitmarkt

Calcium carbide als product voor kunstmatige rijping van mango's lijkt in India vervangen te zijn door chemische ethyleen producerende sachets, zo blijkt op de Kothapet fruitmarkt. De ethyleen-rijpingsproducten, die ook in poedervorm verkrijgbaar zijn, zijn verboden volgens de voorschriften en normen voor voedselveiligheid (verbod op en beperking van verkoop per 2011).

Staatsveiligheidsmedewerkers, die dinsdag de markt bezochten, vonden veel dozen met de ge´mporteerde chemische sachets. Zes tot acht sachets werden teruggevonden in elk van die dozen met uitsluitend mango's die gereed waren voor verzending.

Volgens thehindu.com verhoogde de overheid van de staat de handhaving volgens de aanwijzingen van het hooggerechtshof voor strikte implementatie van het verbod op carbide. Dit heeft ertoe geleid dat commissionairs en handelaren overschakelden op Chinese 'Pudi', zoals de sachets lokaal bekend staan.
Elk zakje Pudi kost 4 rupies (0,06 euro) ten opzichte van de 2 rupies (0,03 euro) die moeten worden uitgegeven voor een carbide sachet. Eenmaal ingesloten in een doos met mango's geeft het ethyleengas vrij door kleine gaatjes. De exacte inhoud en hoeveelheden worden echter niet vermeld op de productverpakkingen.

De directeur van het Institute of Preventive Medicine Public Health Labs & Food Administration zei dat de monsters die verzameld werden op vier locaties binnen de markt naar het laboratorium zouden worden gestuurd voor verdere analyse. Als het gebruik van carbide wordt gedetecteerd, worden de retailers gestraft.

Publicatiedatum: 6-4-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: