Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse regering maakt €1,1 miljard vrij voor biologische landbouw

De Franse regering stelt €1,1 miljard beschikbaar voor landbouwers die om willen schakelen naar biologische productie. Hiermee wil de regering voorkomen dat Frankrijk de producten op grote schaal gaat importeren.
 
Stéphane Travert, minister van Landbouw
 
De vraag naar biologische producten stijgt in Frankrijk explosief. Hierdoor is het volgens de regering beter om landbouwers te ondersteunen bij de overgang naar biologische teelt dan bij het in stand houden van hun bedrijven. 
 
Nu al kan Frankrijk niet aan de nationale vraag naar biologische producten voldoen en wordt 30% geïmporteerd. Dit gebeurt tegen een zo laag mogelijke prijs en verslechtert de concurrentiepositie van Franse landbouwers. De regering vreest dat de importvolumes zonder ingrijpen alleen maar zullen toenemen. 
 
Op dit moment wordt op 6,5% van de Franse landbouwgronden biologische landbouw bedreven. Met behulp van de subsidie moet dit in 2022 zijn toegenomen tot 15%.
 
De huidige Franse minister van Landbouw is Stéphane Travert. Volgens het ministerie staat de beschikbaar gestelde €1,1 miljard gelijk aan een verhoging van 62% ten opzichte van het vorige financiële steunplan voor biologische productie. 
 
Publicatiedatum: