Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ewald Gouwenberg, Waterman Onions:

"Van eenduidige uienprijs geen sprake door grote kwaliteitsverschillen"

Tholen - De situatie op de uienmarkt kabbelt momenteel behoorlijk voort, aldus Ewald Gouwenberg van Waterman Onions. "Je ziet momenteel dat binnen Europa zich de nodige kwaliteitsverschillen voordoen en dat zorgt ervoor dat er toch wel voor dat meer EU landen aan het bestellen raken. Dat is nu aan de orde in de Balkan-landen en schuift langzaam noordelijker op, zo komen ook Tsjechiƫ en Duitsland steeds meer aan de markt. Wel zien we de vraag vanuit Spanje en Portugal nu minder worden door de eerste verwachte lokale oogst."

"Buiten Europa blijft Braziliƫ toch steeds weer het een en ander aan het bijkopen en is het Verre Oosten ook nog steeds afnemer, zij het gedoseerd. Naar Afrika gaan wat standaard-bestellingen, maar eventjes geen boten heen", vertelt de exporteur. "Al met al hobbelt de export door, maar de verschillende kwaliteiten in de markt zorgt ervoor dat er van een eenduidige prijs geen sprake is. Vorig jaar was de kwaliteit redelijk uniform en dat vertaalde zich in een eenduidige prijs. Die situatie is nu anders en dat geeft wat ruis op de lijn. Ook het verschil in aanbod en prijs van de verschillende maatsorteringen maakt het er niet eenvoudig op, daar zit toch snel 3-4 euro verschil tussen."

"Al met al is het zaak om goed te sourcen. Ik verwacht dat de afzet in Europa alleen maar breder zal worden. Het is te hopen dat we straks in de staart van het seizoen nog wat export naar Afrika kunnen meepakken. Ook schat ik in dat de achterdeur naar Polen voor de industrie-uien alleen maar wijder open zal gaan staan, wat een mogelijk een gunstig effect zal hebben op de verpakte marktprijzen. Wat het al met al het met de baalprijs gaat doen, vind ik lastig inschatten. Het is vooral de vraag wat er doorslaggevend gaat worden: de aanvragen of de kwaliteit."

Voor meer informatie:
Waterman Onions B.V.
Hannie Schaftweg 12
8304 AR Emmeloord
The Netherlands
Tel: +31 (0)527 617 496
Fax: +31 (0) 527 697 801
info@waterman-onions.nl
www.waterman-onions.nl