Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nu met verse pureersoep

AH wint tweede keer op rij Jaarprijs Goede Voeding

Albert Heijn/Koninklijke Vezet heeft met verse Pureersoep Pompoen Wortel de Jaarprijs Goede Voeding 2018 van Voeding Nu en VMT gewonnen. Dat is vandaag bekendgemaakt op het Food Future Event in Den Bosch. Daarmee wint het bedrijf voor de tweede keer op rij de prijs en mag het een jaar lang het logo van de prijs op de producten voeren.Verse Pureersoep Pompoen Wortel van Albert Heijn/Koninklijke Vezet kreeg de meeste publieksstemmen 55 procent. Op de tweede plaats eindigde Jumbo/Vivera Veggie Chef 100% plantaardige reepjes shoarma (29 procent van de stemmen), gevolgd door Hoemoes less salt Maza Mediterranean Delicacies (16 procent).


Cristina Calceanu, verantwoordelijk voor de pureersoepen: "Voor veel mensen is het best lastig de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit te eten. Albert Heijn probeert dit makkelijker te maken met innovaties zoals de pureersoep. We zijn dan ook heel trots op deze waardering." De pureersoep is verkrijgbaar in drie smaken: pompoen-wortel, linzen-courgette en tomaat-oregano.

De prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt, is er om initiatieven te stimuleren die gericht zijn op het verbeteren van ons voedingspatroon. Vorig jaar won Albert Heijn de prijs voor de AH Bloemkoolrijst, Broccolirijst en Courgettespaghetti.

Ruim dertig inzendingen
De jury heeft in de eindbeoordeling de uitkomst van de publieksstemming meegewogen. Er waren in totaal 32 inzendingen, waarvan er drie hoofdprijswaardig werden bevonden en zijn genomineerd. Uit de inzendingen koos de jury nog twee Bijzondere vermeldingen: Jumbo Klein Handjevol, porties ongebrande (5 x 25g) en Groentegoed Tomaat Americain van Kitchen.Blue.

AH verse Pureersoep Pompoen Wortel
Over de winnaar zegt de jury: 'Met het complete soeppakket van Albert Heijn worden consumenten in staat gesteld op een makkelijke manier meer groente te eten, tussendoor of bij de hoofdmaaltijd. Het product voorziet na bereiding voor ongeveer de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente. De verpakking ziet er vers en uitnodigend uit. Door de groente aan te fruiten, te koken en te voorzien van de bijgevoegde kruiden, staat er in zo'n kwartier tijd een verse kom soep op tafel. Het zoutgehalte is laag, de smaak is uitstekend. Er zijn meerdere varianten van de soep verkrijgbaar.' Klik hier voor opmerkingen van de jury over de andere genomineerde producten.

Bijzondere vermeldingen
Twee producten verdienen volgens de jury een bijzondere vermelding:

Jumbo Klein Handjevol
'Het gaat hier om een portie ongebrande noten die makkelijk als tussendoortje genomen kunnen worden. Daarmee vormen ze een goed alternatief voor minder gezonde snacks. De zakjes noten vormen precies een portie die het Voedingscentrum adviseert. Hoewel het geen nieuw product is, is er goed nagedacht over het concept. De innovatie is de portie. De jury is blij met dit soort (basis)producten en moedigt fabrikanten aan er meer van te maken.'

Groentegoed Tomaat Americain
'Groentegoed Tomaat Americain is een plantaardige vervanger voor filet americain. Het is een gezond alternatief op basis van groente en bovendien bijzonder smaakvol. De jury moedigt het aan dat er meer alternatieven komen voor klassiek, minder gezond, broodbeleg. Tomaat Americain draagt hieraan bij.'

Criteria jurya
De jury van de Jaarprijs Goede Voeding heeft bij de beoordeling gelet op onder meer:
• de vervanging van verzadigd vet door onverzadigd vet
• bijdrage aan het verminderen van de inname van transvet
• bijdrage aan het verminderen van de inname van zout
• bijdrage aan het verminderen van suiker (energie)
• bijdrage aan het verhogen van de inname van onder andere: voedingsvezel, groente en fruit, vis, peulvruchten en/of ongezouten noten

De jury bestaat uit:
Prof. Frans Kok, voorzitter, emeritus hoogleraar Humane Voeding, Wageningen Universiteit.
Drs. Henrieke Crielaard, manager voeding en gezondheid, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).
Willy Gilbert-Peek, voorzitter Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN)
Drs. Christine Grit, manager voeding en gezondheid Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI).
Hans Kraak, hoofdredacteur Voeding Nu, vertegenwoordiger Foodcluster MYbusinessmedia, secretaris jury.
Ir. Ad Nagelkerke, voorzitter NVVL Network for Food Experts.
Dr. Ir. Amber Ronteltap, onderzoeker lectoraat Hogeschool Utrecht, Crossmediale communicatie in het publieke domein
Dr. Ir. Annet Roodenburg, NAV-bestuurslid, lector voeding en gezondheid HAS Hogeschool
Els Siebelink, onderzoeksdiëtist Wageningen Universiteit
Dr. Jeanne de Vries, assistent professor afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018