Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Colombia: 5300 kg coca´ne tussen bananen voor BelgiŰ

Tussen 5 en 9 maart namen de Colombiaanse strijdkrachten een totaal van 8,1 ton coca´ne in beslag, waarmee ze een serieuze slag uitdeelden aan de drugsbendes. Middels tussen verschillende agentschappen gecombineerde operaties onderschepten de autoriteiten 5,3 ton aan drugs in de Golf van Urabß, 1,6 ton in de havenstad Santa Marta en nog eens 1,2 ton aan de grens met Ecuador.

Volgens een artikel op dialogo-americas.com werd de grootste partij gevonden op 9 maart in de Golf van Urabß. Deze Noordwest-Colombiaanse regio beschikt over grote plantages, dichtbij de grens met Panama. Meer dan 34.000 hectare is beplant met bananen, de belangrijkste motor van de economie in de regio. Illegale gewapende groepen gebruiken de geografische locatie van het gebied, dicht bij de kust van de Grote Oceaan en de Atlantische kust, om coca´netransporten vanuit het land op te zetten.

De 5,3 ton drugs werden verborgen tussen dozen bananen in containers die naar Europa zouden worden verscheept. Het schip was bestemd voor BelgiŰ en van daaruit zouden de verdovende middelen over het continent zijn verspreid. De straatwaarde van deze coca´ne had zo hoog kunnen zijn als 356 miljoen euro (436 miljoen dollar).

Publicatiedatum: 6-4-2018
Auteur: Andre van der Wiel
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: