Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Gewasbeschermingsmiddelen voor sla geanalyseerd

Onderzoekers van de Braziliaanse Staatsuniversiteit van Campinas ontwikkelden een nieuwe analysemethode voor de multi-residuele bepaling van 16 klassen van gewasbeschermingsmiddelen die voor de productie van sla worden gebruikt. Het gaat om en hogedrukvloeistofchromatografie en tandem-massaspectrometrie met een drievoudige quadrupool massa-analysator en electro-spray ionisatie in de positieve modus.Studies hebben aangetoond dat de ontwikkelde methode selectief en accuraat is met herstelwaarden van 70 tot 120%, met standaarddeviaties van ≤ 20% en kwantificatielimieten van 3 mg/kg. Tijdens de studies werd er gekeken naar chromatografische prestaties, detectie en matrixeffect van vijf soorten sla.

De nieuwe methode zorgt voor een tijdsverlaging van minimaal 15 minuten, met een lager mobiele fase-debiet (0,147 ml / min), waardoor het verbruik van de mobiele fase met 25% wordt verminderd evenals de injectie van kleine monsterhoeveelheden (1,7 μL).

Lagere kwantificatielimieten werden verkregen voor bijna alle bestudeerde bestrijdingsmiddelen voor groene bladsla. Met betrekking tot het matrixeffect vertoonden vier van de vijf bestudeerde slasoorten echter hogere matrixeffecten.

Bron: Fernanda Ribeiro, Begnini Konatu, Isabel Cristina Sales Fontes Jardim, 'Development and validation of an analytical method for multiresidue determination of pesticides in lettuce using QuEChERS–UHPLC–MS/MS', 2018, Journal of Separation Science.

Publicatiedatum: 6-4-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: