Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Gezonde snack van chocolade, hennepzaad en spirulina

"Wij zijn een Italiaans-Nederlandse start-up die is gevestigd in Amsterdam. In 2014 is het ontstaan en we houden ons bezig met de productie van een donkere chocoladereep en van de spirulina-alg. Dit is ideaal voor vegetarische en veganistische consumenten, maar ook voor degene met een lactose- of glutenintolerantie.""Momenteel is spirulina als voedingssupplement op de markt en wordt het vaak toegevoegd aan bijvoorbeeld smoothies. Wij wilden echter een nieuw en interessant product maken. Het idee was om spirulina toe te voegen en te integreren met bijvoorbeeld chocolade, een product dat geliefd is bij de consument." Dat zegt Pierluigi Santoro, die samen met Stefania Abbona de start-up oprichtte.De twee oprichters, beiden 33 jaar, ontmoetten elkaar op de Wagen University. Gaandeweg stapten ook Nicolo, de broer van Stefania, en andere partners in het bedrijf. "Het was een strategische keuze om algen en chocolade met elkaar te combineren. Marktonderzoek laat een groeiende consumptietrend voor chocolade zien ondanks dat het vanwege de vele suikers als ongezond voedsel wordt beschouwd."Spirulina is een antioxidant en heeft een compleet voedingsprofiel. Het wordt gezien als superfood en de voedsel- en landbouworganisatie beschouwd het als duurzaam en geschikt product om de honger in de wereld te bestrijden. Spirulina betekent kleine spiraal, waarmee het verwijst naar de spiraalstructuur van de algen.


Spirulina algenbad in Afrika

"De spirulina, die we gebruiken, komt uit Afrika. De algen worden gekweekt in open tanks in Togo en Madagaskar waar we goede contacten onderhouden met lokale kwekers die werken voor de Antenna Foundation. Dit is een Zwitserse organisatie, die zich bezighoudt met het bestrijden van honger bij ondervoede kinderen. Natuurlijk willen we dat onze producten goed verkopen, maar daarnaast willen we het ethische en sociale aspect van het project implementeren met een strategie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. We kunnen dan ook met trots zeggen dat met elke hap van onze chocoladereep de mensen in Afrika worden geholpen," zegt Pierluigi."We zijn erg alert op de kwaliteit van de spirulina want het is een belangrijk ingrediënt. Het wordt dan ook uitvoerig geanalyseerd in verschillende laboratoria."

De chocoladerepen worden op de markt gebracht in verpakkingen van 35 gram op basis van spirulina dat is gedroogd in schilfers met ongeveer 3 gram algen, een gewicht dat volgens de voedsel- en landbouworganisatie ideaal is voor dagelijks gebruik. De repen bestaan voor ongeveer 70% uit donkere, rauwe chocolade en de andere 30% omvat onder andere hennepzaden uit Apulië "Omdat de vraag naar het product stijgt, hebben we onlangs repen van 100 gram op de markt gebracht.""Spirulina is het belangrijkste product van de start-up, maar we werken aan andere algen voor extractie van natuurlijke kleurstoffen. Ons merk is niet alleen bekend vanwege de repen die we op de markt hebben gebracht, maar ook omdat we veel investeren in onderzoek en evenementen die gericht zijn op het promoten van alternatieve eiwitten.""We zijn bezig met innovatie en in synergie met ALGA TARIFA, een Spaans bedrijf, zijn we bezig met de productie van spirulina met nog hogere kwaliteitsnormen dan de huidige door middel van geavanceerde hightech buisvormige systemen. In Italië maken we een groei door en ook in het buitenland doen de repen het goed. Ongeveer 70% van omzet halen we uit het buitenland en dan gaat het vooral om Noord-Europese landen waar de superfoodcultuur eerder ontwikkeld is," concludeert Pierluigi.

Contact:
The Algae Factory B.V.
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
Cell.: 347 6371646
Email: info@thealgaefactory.com
Web: www.thealgaefactory.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018