Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Foto's van importfruit in Hong Kong

In Hong Kong wordt met betrekking tot verse AGF een relatief liberaal importbeleid gehanteerd. Er zijn geen beperkingen voor de consumptie van importfruit. Het fruit kan ongehinderd door importheffingen in Hong Kong worden binnengehaald. Klik hier voor meer informatie van het centrum voor voedselveiligheid van Hong Kong over hoe groenten en fruit kunnen worden geïmporteerd.

Een goed voorbeeld betreft de import van Australische mango's. In Hong Kong gevestigde handelaren hebben te maken met een beleid dat een stuk minder streng is dan in China. Daar hebben importeurs te maken met complexe procedures als Australische mango's het land binnen komen, zoals behandelingen met stoom, inspecties van afzonderlijke containers, etc. Bij export vanuit Australië naar de VS wordt een stralingsbehandeling vereist. Bij de export naar Hong Kong zijn er eigenlijk nauwelijks enige technische vereisten.

Hieronder zijn een aantal foto's van een straatmarkt in het centrum van Hong Kong. Op dit moment zijn de seizoenen aan de gang voor aardbeien uit Japan, kiwi's en appelen uit Nieuw-Zeeland, cherrytomaten uit Nederland en mango's en citrus uit China.


Voor de Japanse landbouwsector was Hong Kong in 2017 voor het dertiende jaar op rij de grootste importeur. De waarde van de import kwam neer op 187,7 miljard Japanse yen (€1,4 miljard). Bron: Bangkok Post.


Kiwibessen uit Nieuw-Zeeland kregen vlak voor de lente van 2017 toestemming om op de Chinese markt te mogen worden gezet. Kort daarna werd echter bepaald dat de kiwibes een wezenlijk andere fruitsoort is dan de Nieuw-Zeelandse kiwi, waarna de kiwibes niet meer in China mocht worden afgezet.


Ook cherrytomaten uit Nederland zijn te vinden op de straatmarkten van Hong Kong.


Rockit-appelen en Japanse aardbeien samen in de schappen van de straatmarkt.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018