Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Chiquita investeert in nieuwe reefercontainers

Om het transport verder te verduurzamen, breidt Chiquita de vloot Star Cool Integrated containers verder uit. Door de controleerbare atmosfeer in de containers wordt de kwaliteit van de bananen beter.

Een nieuwe lading van 2.500 Star Cool Integrated containers van Mearsk Container Industry (MCI) wordt ingezet door Chiquita. 1.000 containers zijn uitgerust met het Star Cool systeem om de atmosfeer te controleren. Door de rijping van de bananen te controleren garandeert het systeem een transporttijd van 45 dagen voor de bananen om in goede conditie aan te komen met een lange houdbaarheid in de supermarkt.

Het transport van bananen over grote afstanden is een uitdaging. Als er te veel zuurstof in de container aanwezig is, rijpt het fruit. Met het Star Cool systeem wordt de atmosfeer uitgebalanceerd en kunnen importeurs de zuurstof-, dioxide-, en stikstof niveaus in de container monitoren.

Chiquita is niet alleen een grote producent van bananen, maar met de Great White Fleet ook een grote transporteur. "Elke lading kan zorgvuldig gecontroleerd worden," aldus Stefano Di Paolo. "Dat is essentieel om de beste kwaliteit te leveren."

Het systeem in de containers reduceert in korte tijd het zuurstofgehalte in de container, waardoor rijping wordt gestopt. Daardoor kunnen de bananen over grotere afstanden verscheept worden. "We zijn trots dat Chiquita wederom de Star Cool containers geselecteerd heeft om de transporten te optimaliseren," aldus Søren Leth Johannsen, Chief Commercial Officer, MCI. Bekijk hier een animatie van de Star Cool.

Met de nieuwe containers kan Chiquita ook gebruik maken van de StarConomy software, waarmee het energieverbruik gehalveerd kan worden zonder gevolgen voor de lading.

Meer informatie:
Tanja E. Kjaersgaard
Maersk Container Industries
Tel: +45 3363 5223
Email: tanja.kjaersgaard@mcicontainers.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018