Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De internationalisering van de Venezolaanse papaja

De Venezolaanse papaja is van hoge kwaliteit en ideaal voor dagelijks gebruik. De kwaliteit is zelfs zodanig dat Nestlé het fruit momenteel verwerkt in babyvoeding.

"We hebben een systeem ontwikkeld dat het mogelijk maakt om onze klanten het gehele jaar door te voorzien van papaja van gelijke kwaliteit. Bovendien zijn de weersomstandigheden hier het hele jaar door praktisch stabiel, wat ons onderscheidt van landen waar men te maken heeft met seizoensbeperkingen. We werken ook aan de verbetering van onze landbouwmethoden, met als doel om de beste papaja van Venezuela te gaan exporteren en een van de besten van de regio", legt Gerardo Cumare uit.



Gerardo vertelt ook dat ze het plan hebben om te gaan starten met onderhandelingen met de VS, de Caribische eilanden, Europa en Azië, zodat men daar "bekend wordt met de kwaliteit van ons product". Junior Ocando, bondgenoot van Cumare in de internationalisering van de Venezolaanse papaja, is momenteel bezig met de Passion Red variëteit. Deze soort komt oorspronkelijk uit Mexico, heeft een extra zoete smaak en een hoge opbrengst: een van de redenen waardoor de kwaliteit van de Venezolaanse papaja toeneemt.



Een andere belangrijke factor voor de kwaliteit en het rendement van de teelt is het gebruik van biologische mest en Effective Microorganism (EM). Junior legt uit dat de mest "behalve het voeden en reactiveren van de bodem, dient ter verbetering van de bescherming van de teelt tegen insecten en ziekten". EM "zet bodems die ziekten veroorzaken om in bodems die ze onderdrukken en verbetert daarnaast het natuurlijke evenwicht van de bodem".



"Voor het controleren van insecten en plagen gebruiken we antagonistische schimmels, die op biologische wijze een controlerend effect hebben", legt Junior uit. Door inzet van al deze middelen wordt er biologisch fruit geteeld, met minder gebruik van beschermingsmiddelen en conventionele meststoffen, aldus Junior en Cumare.


Meer informatie: 
Gerardo Cumare 
Inversiones Cumaca C.A
Venezuela
T: +58-414-6436762
Publicatiedatum: