Gerardo vertelt ook dat ze het plan hebben om te gaan starten met onderhandelingen met de VS, de Caribische eilanden, Europa en Azië, zodat men daar "bekend wordt met de kwaliteit van ons product". Junior Ocando, bondgenoot van Cumare in de internationalisering van de Venezolaanse papaja, is momenteel bezig met de Passion Red variëteit. Deze soort komt oorspronkelijk uit Mexico, heeft een extra zoete smaak en een hoge opbrengst: een van de redenen waardoor de kwaliteit van de Venezolaanse papaja toeneemt.
Een andere belangrijke factor voor de kwaliteit en het rendement van de teelt is het gebruik van biologische mest en Effective Microorganism (EM). Junior legt uit dat de mest "behalve het voeden en reactiveren van de bodem, dient ter verbetering van de bescherming van de teelt tegen insecten en ziekten". EM "zet bodems die ziekten veroorzaken om in bodems die ze onderdrukken en verbetert daarnaast het natuurlijke evenwicht van de bodem".
"Voor het controleren van insecten en plagen gebruiken we antagonistische schimmels, die op biologische wijze een controlerend effect hebben", legt Junior uit. Door inzet van al deze middelen wordt er biologisch fruit geteeld, met minder gebruik van beschermingsmiddelen en conventionele meststoffen, aldus Junior en Cumare.