Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

NASA stuurt MAP-verpakkingen met AGF de ruimte in

PEAKfresh uit de Verenigde Staten heeft laten weten dat de National Aeronautics and Space Administration (NASA) PEAKfresh AGF-zakken gebruikt heeft voor de bevoorradingsmissie van het Internationale Ruimtestation ISS met de SpaceX CRS-14. 

De PEAKfresh zakken die NASA gebruikte, zijn dezelfde als die in het hele land bij retailers te koop zijn. De zakken hebben een formaat van 30,5 x 40,60 cm en werden door NASA gebruikt voor groenten en fruit zoals tomaten, appelen en wortelen. Voor de lancering werden de producten gewassen, gedroogd en in de PEAKfresh-zakken verpakt. Eenmaal aangekomen in het ruimtestation zullen de producten in hun verpakking bewaard worden tot de astronauten ze consumeren. 

De MAP (modified atmosphere packaging) zakken van PEAKfresh werden speciaal voor AGF ontwikkeld. MAP-producten modificeren de samenstelling van de lucht rondom het verpakte voedsel waardoor de versheid behouden blijft. De effectiviteit van PEAKfresh is te danken aan een natuurlijk mineraal dat ethyleen absorbeert. Dit gas veroorzaakt de overmatige rijping en uiteindelijk ook het bederf van groenten en fruit. Hierdoor blijven in PEAKfresh verpakte producten tot wel twee à drie keer zo lang vers. 

"PEAKfresh biedt telers, verladers en retailers al vele jaren oplossingen om de versheid van producten te behouden, van veld tot bewaring en gedurende het transport," legt PEAKfresh-directeur Greg Ganzerla uit. "De zakken voor huishoudelijk gebruik zijn de nieuwste aanvulling op ons assortiment en de reacties van consumenten zijn tot nu toe overweldigend geweest. We zijn vereerd dat NASA onze PEAKfresh-verpakkingen gebruikt voor de bevoorrading van het ISS en ik ben er zeker van dat deze producten aan hun eisen met betrekking tot de houdbaarheid zullen voldoen."


Voor meer informatie:
Sally Anderson
PEAKfresh USA
Tel: +1 (949) 598-9545

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018