Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe manier om rijpheid te evalueren

Tropisch fruit wordt steeds meer geconsumeerd en daarmee groeit ook de vraag naar beter en kant-en-klaar fruit. Technologie is een zeer welkome handreiking die kan helpen bij het evalueren van de mate van rijpheid zonder dat het fruit daarbij wordt aangetast.


Fruit Firm Meter

"Dankzij de Durometer kunnen we snel, nauwkeurig en niet-invasief de mate van rijpheid van vele soorten fruit evalueren. Het is een hulpmiddel dat de druk van de vinger simuleert, net zoals een consument dat zou doen op een verkooppunt, wat hij overigens beter niet kan doen. De handelaren die avocado's en mango's van hoge kwaliteit importeren hebben te maken met hoge kosten zonder te weten of het fruit de juiste rijping heeft. Het kennen van de mate van rijping maakt het mogelijk om het product te selecteren op basis van logistieke tijden en het type klant," zegt Enrico Turoni van het Italiaanse bedrijf TR Turoni.


Fruit Firm op een mango

Dankzij het werk de groep van professor Costa aan de Universiteit van Bologna is een reeks niet-destructieve gereedschappen ontwikkeld die in de pulp van een vrucht meten. Op deze manier kan de mate van rijpheid nauwkeurig worden waargenomen.


Durometer kan ook worden gebruikt bij tropisch fruit

Voor de mango's is er ook een ander meetinstrument beschikbaar, de Fruit Firm, dat voortkomt uit onderzoek dat is gedaan in Nieuw-Zeeland en daar onder andere voor kiwi's wordt gebruikt.

"Ook de markt voor tropisch fruit is op zoek naar niet-invasieve tools. De markt groeit, en veel handelaren zijn dan ook op zoek naar kwaliteitsfruit omdat de consument dat vraagt. Maar is niet eenvoudig om met het blote oog de mate van rijpheid te evalueren. Tijdens MacFrut zullen we dan ook aandacht besteden aan dit onderwerp," zegt Turoni.

Contact:
T.R. Turoni srl

Hal B3, stand 1
Via Copernico 26 - 47122 Forlì - Italië
Tel. +39 0543 724848 - Fax +39 0543 774670
Email: info@trturoni.com
Sito: www.trturoni.com 


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018