Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aankopen via smartphone in de lift

18,5%, met dat percentage groeit de online omzet van winkeliers in 2018, verwacht Abn Amro. "Hoewel de fysieke winkel in onze visie het primaire verkoopkanaal is en blijft, is de sterkste groei via internet te zien. En hierbij is het belangrijk met meerdere factoren rekening te houden. Zo ging 14% van de online aankopen (9% van de online bestedingen) in het vierde kwartaal van 2017 via de smartphone. Een jaar eerder was dit nog 10%."


Bron: Abn Amro

Online oriŽntatie

In Nederland heeft 97,1% van de bevolking die 12 jaar en ouder is toegang tot internet (CBS). In de afgelopen drie maanden zocht 83,3% van de consumenten online naar informatie over producten en diensten. Van de 65-jarigen en ouderen doet 63,3% dit. Van de 65-jarigen en ouderen doet 63,3% dit, waar dit in 2012 nog 40,8% was.

In oriŽntatie op een aankoop maakt de consument dan ook vaak gebruik van internet. Niet elke zoektocht hoeft hierbij tot een aankoop te leiden, maar uit onderzoek enkele jaren terug bleek al dat in meerdere categorieŽn veel consumenten zich online oriŽnteren.


Bron: AbnAmro

Groei online verkoop
Naast online oriŽnteren, wordt er ook meer online gekocht. De online bestedingen door consumenten stegen het hardst bij gezondheid (+46%), food (+35%) en huis en tuin (+30%). Abn Amro verwacht groei van de online retailomzet van 18,5% in 2018 en 17,5% in 2019.

Hierbij is de smartphone belangrijker geworden. Van de online aankopen in 2017 werd 14% via een smartphone verricht. In 2016 was dit nog 10%. Het is van belang dat online kanalen ook mobiel gebruiksvriendelijk zijn.

Abn Amro gelooft in de combinatie van offline en online. Daarbij steeg sinds eind 2016 de omzet van 'multichannel' harder dan die van 'pure' webwinkels. Wie online en offline perfect integreert, is 'omnichannel'.

Enkele kansen voor de retailer
1.Online als informatiebron. Stel informatie en producten aan beschikbaar stellen via het online kanaal. Ongeacht waar de consument het product zal kopen. In verschillende categorieŽn oriŽnteren consumenten zich online op een offline aankoop.

2.Latente behoefte aanwakkeren met big data. Verzamel klantgegevens, koophistorie en biedt gerichte voordelen zoals korting aan, afgestemd op kleding-, schoenmaat en merkvoorkeur. Met relevante aanbiedingen latente koopintenties aanwakkeren.

3.De stem van je klanten laten gelden. Verzamel continu feedback van je klanten, om de dienstverlening en inrichting van de digitale kanalen te verbeteren. Waar is de klant tevreden over en wat kun je voor haar verbeteren? Welke reviews geeft zij?

Meer informatie is te vinden in het rapport Stand van de retail, maart 2018

Bron: Abn Amro

Publicatiedatum: 6-4-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: