Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christiaan van Ravenswaaij:

"Vroeg seizoen Ivoriaanse mango's"

Tholen - Van Ravenswaaij uit Veenendaal ontvangt vrijdag alweer de eerste mango's uit Ivoorkust. "Twee weken eerder dan vorig jaar", vertelt Christiaan van Ravenswaaij, die afgelopen week zelf naar Ivoorkust afreisde om de teelt van dichtbij te zien. "De weersomstandigheden zijn goed geweest voor de mangoteelt, dus er lijkt een goede oogst aan te komen."



Vrijdag arriveren de eerste mango's by air, vanaf week 15 komen de kleinere volumes via zeevracht binnen en vanaf week 16 en 17 zullen ook de grotere volumes bootmango's arriveren. "De eerste mango's zullen traditioneel wat kleiner vallen", vertelt de importeur. Een duidelijke trend is volgens hem dat de telers in Ivoorkust veel aandacht hebben voor de benodigde certificeringen, nauwelijks gewasbeschermingsmiddelen gebruiken en ook voldoen aan sociale certificering zoals Grasp en Smeta.



Waar Van Ravenswaaij andere jaren ook de variƫteit Amelie verkocht, richt de importeur zich nu de export gelijk opengaat voor de Kent-mango's zich puur op de laatstgenoemde variƫteit. "De marktvooruitzichten zijn goed. Peru loopt op zijn laatste benen, die mango's worden kwalitatief wat minder en de prijzen lopen op. Hierdoor verwacht ik zeker bij de start van het seizoen goede prijzen te maken."



Van Ravenswaaij richt zich bij de mangoverkoop hoofdzakelijk op de Nederlandse exporteurs. Traditiegetrouw duurt het Ivoriaanse mangoseizoen vijf a zes weken. "Dan is het Ivoriaanse seizoen alweer ten einde en zijn de andere West-Afrikaanse landen aan de beurt. Het seizoenseinde is grotendeels afhankelijk van de weersomstandigheden, want als het gaat regenen, stoppen we direct. Maar daar gaan we vooralsnog niet vanuit."

Voor meer informatie:
Van Ravenswaaij
Tel: 0318-546474
Christiaan@ravenswaaij.nl