Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Avocadoteelt Colombia blijft groeien, maar oogst is vertraagd

De consumptie van Hass avocado, het 'groene goud' van Colombia, blijft stijgen. De sector biedt positieve vooruitzichten, niet alleen voor de landbouw, maar ook voor de Colombiaanse economie. Veel telers uit schakelen over van het verbouwen van koffie op avocado, vanwege de hogere rendabiliteit van het gewas.



Volgens gegevens van het comité van koffietelers is de teelt van koffie in Quindío in de afgelopen jaren tot minder dan de helft teruggebracht: van 78.000 naar 23.000 hectare in 11 jaar. Het met avocado beplante gebied is daarentegen gegroeid: van 453 hectare in 2007 naar 2.058 hectare in 2016, volgens gegevens van Agronet.



AguaHass, een van de belangrijkste exporteurs van avocado in Colombia, is een van de bedrijven die beetje bij beetje de koffieteelt is gaan afbouwen. Dit vanwege de hoge arbeidskosten en de niet kostendekkende prijzen die de teelt van koffie met zich meebrengt in tegenstelling tot wat het geval is in de avocadoteelt.



AguaHass blijft momenteel groeien om zijn klanten te voorzien van producten van hoge kwaliteit. Het bedrijf breidt de teelt uit om tegemoet te kunnen komen aan de vraag op de nationale en internationale markt. Tegelijkertijd, aldus Juliana Flórez, "bereidt het bedrijf zich voor op de variabele omstandigheden die zich ieder jaar voordoen. In het huidige seizoen is de vruchtontwikkeling, die normaal gesproken in februari en maart begint, vanwege agro-klimatologische omstandigheden vertraagd tot april. Waarschijnlijk zal de oogst daarom niet voor oktober beginnen".


Voor meer informatie:
Juliana Flórez
AguaHass
T: + 57 3005934081
E: ventas@aguahass.com.co
www.aguahass.com.co
Publicatiedatum: