Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Door het importeren van appelbomen in plaats van appelen

Rusland stelt voedselvoorziening veilig

Rusland is 's werelds grootste appelimporteur omdat lokale rassen sneller bederven dan die uit Europa of China. Afgezien hiervan hebben Russische consumenten vaak een voorkeur voor de smaak van importfruit. Sinds 2014 probeert president Poetin de Russische bevolking echter af te schermen van importproducten. Neem bijvoorbeeld de appelbomen in de regio Krasnodar aan de Zwarte Zee die voornamelijk uit ItaliŽ afkomstig zijn. 

Toen AGF National haar aanvoer in 2015 wilde verbeteren, liet het bedrijf in plaats van lokale bomen 143.000 bomen van 3.000 km ver weg invoeren. Haar nieuwe boomgaard nabij de Kaukasus zal dit jaar 8.000 ton Gala, Red Delicious en Granny Smith appelen voortbrengen. 

Bloomberg.com meldt dat vanwege de achterstand op onderzoeksniveau ten opzichte van de Europese en wereldwijde ontwikkelingen de Russen hun apparatuur en expertise steeds vaker buiten de landsgrenzen zoeken om zo hun tuinbouwproductie nog verder uit te kunnen breiden. 

"Er worden veel machines geÔmporteerd," vertelt Andrey Golokhvastov, algemeen directeur van Agriconsult. "Het is duur maar betrouwbaar. Er zijn wel wat alternatieven op de binnenlandse markt maar deze zijn veel minder efficiŽnt." De noodzaak om de eigen tuinbouwsector uit te breiden is groter geworden nadat Poetin in 2014 een boycot instelde in reactie op de sancties die de EU en VS Rusland oplegden na de annexatie van de Krim. De regering toont haar betrokkenheid door investeringen te subsidiŽren, nu de zwakke roebel de import nog duurder maakt. Publicatiedatum: 4-4-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: