Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
AGRO Merchants Portugal gebruikt 100% hernieuwbare energie

AGRO Merchants, één van de grootste leveranciers van logistieke diensten en koelopslag, geeft het goede voorbeeld door in Portugal uitsluitend stroom uit schone en hernieuwbare bronnen te gebruiken. Door schone energie te gebruiken, zal AGRO haar CO2-uitstoot aanzienlijk terug kunnen brengen. 

AGRO is hiervoor samen gaan werken met Axpo Iberia, een gecertificeerde leverancier van groene stroom. Het bedrijf heeft het grootste aantal fotovoltaïsche installaties op het Iberisch schiereiland en levert stroom die gegarandeerd 100% groen is. 

De energievoorziening werd door de Spaanse Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia onderscheiden met een Guarantee of Origing (OG). Dit certificaat geeft een betrouwbare indicatie dat de elektriciteit afkomstig is uit 100% hernieuwbare bronnen zonder CO2-uitstoot en radioactief afval. Een GO vertegenwoordigt één megawatt 'schone' elektriciteit. 

AGRO zal zich samen met Axpo inzetten voor de herbebossing van delen van Portugal die zwaar getroffen zijn door bosbranden door ruim duizend bomen te schenken aan Quercus, de landelijke natuurbeschermingsorganisatie. 

Hans Kroes, directeur van AGRO Merchants Iberia: "We zijn er sterk van overtuigd dat het onze plicht is om een bijdrage te leveren in de strijd tegen klimaatverandering. We willen niet alleen beantwoorden aan de verwachtingen van onze klanten maar blijven werken aan het implementeren van innovatieve maatregelen om hun verwachtingen te overtreffen."

AGRO is van plan om bij haar vestigingen wereldwijd milieubesparende maatregelen in te voeren. De faciliteit van het bedrijf op de Rotterdamse Maasvlakte en die in het Westland werden beide onderscheiden met het BREEAM Excellent-certificaat en behoren tot de meest energiezuinige koelopslagfaciliteiten in Europa. 

Publicatiedatum: 5-4-2018

  

Reacties:


Ik hoor wat je zegt Eric, het komt goed !
remco, de lier - 5-4-2018 16:56:13


nu nog de verladingen in nederland verbeteren, dat zou een makkelijkere taak zijn dan de klimaatproblematiek lijkt mij
Eric van Hoeckel, Barendrecht - 5-4-2018 12:28:30


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: