Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aardbeienplukrobots niet perfect maar steeds beter

Elke vierjarige kan aardbeien plukken, maar voor machines blijft het ondanks hun kunstmatige intelligentie nog altijd een opgave. Volgens Bob Pitzer, een robotexpert en medeoprichter van Harvest CROO Robotics, is de grootste uitdaging nog steeds gewoon het vinden van het fruit. De aardbeien verschuilen zich achter bladeren, op plaatsen die onvoorspelbaar zijn.

De aardbeienplukrobot van Pitzer is al weer op weg naar de volgende proef in een aardbeienveld bij Duette, in Florida, de Verenigde Staten. Pitzer zegt dat de robots momenteel meer dan 50% van de rijpe aardbeien kunnen opsporen en plukken. Dat is nog niet gelijk aan menselijke normen. Een doorsnee werkploeg plukt dagelijks tussen de 60-90% per dag.

De machine werkt ook nog steeds langzamer dan menselijke handen. Aan de andere kant heeft het een aantal voordelen. Het kan tot diep in de nacht doorwerken, wanneer de aardbeien koeler en minder kwetsbaar zijn.

Over nog eens twee jaar, zegt hij, zal de machine volop inzetbaar zijn: "Er moeten wat zaken worden verholpen, maar dat zit eraan te komen. We zijn dichtbij."

Lees meer op NPR (Dan Charles)

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018