Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Champignons helpen een gezondere en milieuvriendelijkere burger te ontwikkelen

Vorige maand heeft de Amerikaanse fastfoodketen Sonic Drive-In haar menu aangepast om iets heel nieuws te introduceren. Ze presenteerden een burger waarin een deel van het rundvlees vervangen is door champignons. De Signature Slinger-cheeseburger biedt Drive-klanten "de volledige smaakbeleving maar zonder het schuldgevoel," aldus Sonic.

De Slinger heeft een tweeledig doel: zowel calorieën verminderen als de ecologische voetafdruk verkleinen. Het is gericht op mensen die niet volledig willen overschakelen op een vlees-alternatief zoals soja.

Het Culinary Institute of America in New York, dat steun geniet van champignontelers, is een initiatief om zowel de volksgezondheid als de duurzaamheid van het milieu te bevorderen door 100% gemalen rundvlees in sommige voedingsmiddelen te vervangen door een mengsel dat voor een deel (maximaal de helft) champignons bevat. Het is een nieuwe foodtrend waar de meesten waarschijnlijk nog nooit van hebben gehoord.

Nature.com omschrijft hoe rundvlees een zeer grote ecologische voetafdruk heeft. Per gram eiwit, vereist rundvlees gemiddeld 50 keer meer land en worden er 100 keer meer broeikasgassen geproduceerd dan voor bonen en andere plantaardige eiwitten. Vervanging van 30% van het rundvlees door champignons in de ongeveer 10 miljard hamburgers die Amerikanen jaarlijks eten, zou de uitstoot van broeikasgassen verminderen met een hoeveelheid die vergelijkbaar is met het van de weg halen van 2 miljoen auto's, aldus het World Resources Institute, een milieudenktank in Washington DC.


Publicatiedatum: 29-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: