Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

'Workplace' van Facebook handig in tijden van avocadotekort

Via traditionele communicatiemethoden op het werk, zoals email en intranet, bereikt men vaak niet de medewerkers op de winkelvloer of in de buitendienst. Werknemers in belangrijke sectoren, zoals retail, tuinbouw en transport hebben zelden een eigen pc of een e-mailadres op het werk. Ze hebben echter wel allemaal een mobiele telefoon. 

Zo ook bij Countdown Supermarkets, één van de grootste werkgevers in Nieuw-Zeeland, met een personeelsbestand van ruim 18.000 mensen, die werkzaam zijn op kantoren, distributiecentra en in verwerkingsfaciliteiten. 

Aangezien bestaande kanalen niet voldeden om het team verbonden te houden, introduceerde Countdown Workplace By Facebook groepen, berichten en evenementen. 

Het nut van het mobiele platform bewees zich toen de Nieuw-Zeelandse politie een noodoproep deed dat er vals geld in omloop was, waarna ruim 150 kassamedewerkers onmiddellijk werden geïnformeerd om eventuele risico's zoveel mogelijk te beperken. 

Toen er een tekort aan avocado's was, gebruikte Countdown Workplace om AGF-managers snel te informeren zodat zij hun personeel tips voor alternatieven aan de hand konden doen om aan de klanten door te geven. 

Na zes weken had Workplace van Countdown al bijna vier keer zoveel views als het vorige kanaal. De mogelijkheid om realtime samen te werken bevordert de betrokkenheid van het team en versterkt de onderlinge verbondenheid van medewerkers verspreid over het hele land. 

Itbrief.com.au meldt dat door het communiceren in groepen, zoals het plaatsen van reacties op posts en taggen van anderen, de ideeën van het hele personeelsbestand tot uitdrukking gebracht kunnen worden, waardoor het versturen van overbodige e-mails voorkomen wordt. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018