Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

GMO aaardbeien

Monsanto wil met CRISPR zoetere aardbeien veredelen

Om een plaats te verwerven in de snel veranderende wereld van de levensmiddelentechnologie heeft Monsanto $125 miljoen geïnvesteerd in genbewerkingsstartup Pairwise. Hierdoor zou Monsanto de eerste producten op de markt kunnen gaan brengen die met de genbewerkingstoepassing CRISPR zijn gemaakt. Hierbij zouden zoetere aardbeien met een langere houdbaarheid een primeur kunnen zijn.

Monsanto en Pairwise hopen binnen de komende vijf tot tien jaar de eerste met CRISPR bewerkte groenten en fruit op supermarktschappen te krijgen, vertelde Bob Reiter, internationaal vicepresident onderzoek en ontwikkeling van Monsanto, maandag aan Business Insider.

Eerder dit jaar vertelde DuPont aan Business Insider dat ze binnen slechts vier jaar het eerste product op de markt zouden brengen op basis van CRISPR-maïs. Maar het fruit van Monsanto zou nu de eerste CRISPR-productie kunnen worden. Volgens Monsanto en Pairwise zou dit vóór 2028 moeten zijn. "Ik kijk zelf uit naar een aardbei die wat langer meegaat," zei Reiter.

Lees meer op Business Insider (Erin Brodwin)

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018