Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Iso-Flo voor integrate met metaaldectoren

Key Technology introduceert gespecialiseerde trilgoot

Key Technology heeft een gespecialiseerde Iso-Flo trilgoot ontwikkeld, die specifiek ontworpen werd voor integratie met metaaldetectoren voor de inspectie van AGF-bulkproducten in verwerkings- en verpakkingslijnen. Vergeleken met de traditionele transportbanden, die gebruik maken van plastic en stof vergen de nieuwe trilgoten van Key veel minder onderhoud en minimaliseren ze verspilling van product terwijl ze gelijktijdig hygiëne en voedselveiligheid optimaliseren.

De triller is verbeterd met de nieuwste sanitaire innovaties en combineert drie verschillende transportsecties, namelijk een invoerdeel van roestvrij staal, een niet-metalen onderdeel dat door de opening van de metaaldetector loopt en een roestvrij stalen laatste deel waar afgekeurd AGF kan worden gescheiden. Key ontwerpt elke triller op zo'n manier dat hij kan worden gecombineerd met de metaaldetector en opening naar keuze. Het invoerdeel kan worden voorzien van dekjes om kleine onderdelen of water af te voeren. De Iso-Flo kan met verschillende opties worden gecombineerd om afgekeurd AGF te scheiden. Populaire opties zijn een pneumatische poort die open en dicht kan of een glijplaat aan het einde van de transporteur, die afhankelijk van of er metaal wordt aangetroffen het AGF in één van de twee verschillende uitgangen laat vallen.


 

De roestvrijstalen triller wordt standaard geleverd met een rotary polish afwerking in de product contactzone. Optioneel kunnen andere types afwerkingen geleverd worden volgens specifieke wensen van de klant. Vergeleken met een traditionele 2B-afwerking vermindert de rotary polish afwerking van Key de groei van bacteriën en voorkomt het aanklitten van product. De hygiëne van het systeem wordt verder bevorderd door aandrijvingen zonder olie, isolatoren uit kunststof, gepatenteerde rvs-aardingen, minimale laminering en gekrulde randen. Hierdoor helpen de Key trillers bij het verhogen van de sanitaire standaard van de klant en bij het tegemoet komen aan de verplichte vereisten voor hygiëne.

In tegenstelling tot transportbanden uit plastic of stof is het oppervlak van de Iso-Flo makkelijk schoon te maken. Er wordt geen gebruik gemaakt van een bewegende delen zoals banden, kogellagers etc. waardoor er minder onderhoud en dus ook minder kosten voor de gebruiker zijn.

"Onze triltransporteur is een perfecte oplossing voor AGF-producenten die de hygiënische standaard van hun bedrijf willen verhogen en het verpakkingsproces willen verbeteren. In vergelijking met transportbanden hebben trilgoten veel voordelen met betrekking tot het gebruik van het systeem en het schoonmaken ervan," legt Mark Roedl van Key Technology uit. "Iso-Flo wordt over de hele wereld gezien als de beste trilgoot omwille van betrouwbaarheid en hygiëne. Door nu deze technologie te combineren met een metaaldetector, is het systeem perfect voor een groot aantal toepassingen." 

De Iso-Flo is ideaal voor inspectie van diepgevroren AGF aan het eind van de vriezer alsook voor geblancheerde groenten en fruit in de conserven. Ook kan het systeem worden gebruikt voor diepgevroren vlees en gevogelte en gemalen kaas.  

Iso-Flo trillers maken gebruik van onafhankelijke motoren, die op het frame zijn gemonteerd. De bladveren verspreiden de energie evenredig over alle delen van de triller in een gecontroleerde beweging met natuurlijke frequentie. De vibraties van de triller worden ingeperkt waardoor de Iso-Flo weinig geluid maakt. Dit zorgt ervoor dat er geen storende elementen zijn, die een vals alarm bij de metaaldetector kunnen veroorzaken.

De Iso-Flo trillers komen met een unieke garantie van vijf jaar, zodat de betrouwbaarheid van het systeem wordt gewaarborgd en de totale eigendomskosten voor de producenten tot een minimum beperkt blijven. Key fabriceert zijn triltransporteurs zowel in Europa als in de VS. Klanten worden ondersteund via een eigen internationaal service-netwerk.

Contact:
Karel Van Velthoven
Key Technology
Tel: +32 11 24 91 91
kvanvelthoven@key.net
www.key.net/conveying-solutions


Publicatiedatum: 30-3-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: