Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groentenoogst Rheinland-Pfalz 2017: minder sla en uien

In 2017 oogstte men in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz circa 592.000 ton vollegrondsgroenten. De oogst lag daarmee licht onder het niveau van 2016 (circa 615.000 ton). Het areaal omvatte ongeveer net als in het voorgaande jaar 19.500 hectare. De biologische teelt, die bij de algemene enquĂȘte van 2016 zes procent omvatte, is tendentieel toegenomen. 

Circa 57 procent van de vollegrondsoogst en 43 procent van de teelt bestond uit wortel- en knolgroenten, gevolgd door blad- en stengelgroenten met 22 procent van de totale oogst en 34 procent van het totale areaal. Van beide groepen groentensoorten werd iets minder geoogst dan in het voorgaande jaar. Bij blad- en stengelgroenten was ook de teeltomvang tendentieel kleiner.

Tot de wortel- en knolgroenten behoren onder andere radijs, wortelen, lenteuien en gedroogde uien, die onveranderd bij de meest geteelde groentensoorten in Rheinland-Pfalz horen. De kleinere oogst bij wortel- en knolgroenten is te wijten aan een kleiner areaal en oogstuitval bij gedroogde uien. De meest geteelde groentensoorten bij blad- en stengelgroenten zijn asperges en veldsla. Oogstuitval bij alle geteelde slasoorten heeft bij de blad- en stengelgroenten tot de kleinere oogst geleid.
Publicatiedatum: