Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Grotendeels internationale aanmeldingen Tropical Fruit Congress

De eerste Europese topconferentie voor de mango en avocado tijdens de Macfruit 2018 kent een grote internationale belangstelling. Ongeveer 80% van van de tot nu toe aangemelde deelnemers (150) voor het Tropical Fruit Congress in Rimini, 10-11 mei, komt uit het buitenland.Vooral de aanwezigheid van Zuid-Amerikaanse deelnemers valt op. Zuid-Amerika is verantwoordelijk voor 62% van de avocado-export (bron: World Avocado Organization). Andere aanmeldingen komen uit landen als de Dominicaanse Republiek, Colombia, het partnerland van Macfruit 2018, Peru, Brazilië maar ook uit de Verenigde Staten. Verder zijn er diverse inschrijvingen uit Afrika: Kameroen, Kenia, Soedan, Ethiopië en Zambia.
Spanje is als grootste Europese producent van mango en avocado, goed vertegenwoordigd op het Tropical Fruit Congress: Frutas Montosa, Hortosabor, Reyes Gutierrez, Trops en Anecoop.

Vanuit importerende landen is er ook belangstelling. In veel landen is de consumptie van exoten met dubbele cijfers gegroeid (Zweden, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Spanje). Europese importeurs zie zich hebben ingeschreven zijn: (uit Nederland) Nature's Pride, Liquidseal Fruit, Jaguar Fruit, Hall's Bv; (uit het Verenigd Koninkrijk) Ripe Now, Grencell en The Avocado Company; (uit Frankrijk) Thomas Nelson en Fruitrop; (uit Belgie) Special Fruit.
Tijdens het Tropical Fruit Congress krijgen alle deelnemers het Yearbook overhandigd met de cijfers van de productie en consumptie van mango en avocado. Een apart hoofdstuk zal gaan over de hoofdrolspelers van de keten.

Het Tropical Fruit Congress wordt georganiseerd door Cesena Fiera [Beurs van Cesena]. De sponsors van het evenement zijn AgroFresh, Aweta, Bertuzzi Food Processing, Cold Energy, Felix Instruments, Frunet, Ghelfi, Graziani, Mc Garlet, Nespak, Reyes Gutierrez, Sermac, Spreafico, Tr Turoni, Turatti, World Avocado Organization. Om verslag te doen van het congres hebben een vijftiental journalisten van internationale bladen accreditatie gekregen.

Het aantal deelnemers aan het evenement is beperkt: maximaal 300. De toegangskosten zijn 100 euro. Inschrijven kan via www.tropicalfruitcongress.com.


Voor meer informatie:
www.tropicalfruitcongress.com
 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018