Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spanje: aardappelmot maakt sprong van 140 km

Het Ministerie van Plattelandszaken van Galicia is begonnen met het weghalen van aardappelen uit zes loodsen, met het doel deze te vernietigen. Dat gebeurde nadat de gemeente opgenomen werd in de lijst van gemeentes die aangetast zijn door de Guatemalteekse mot.

De algemeen directeur van Landbouw, Belén do Campo, deed een oproep aan de bevolking om "geen aardappeltransacties te sluiten" omdat die grote risico's met zich meebrengen. 

De burgemeester van Muxía, Félix Porto, vraagt de regering op zijn beurt om een verklaring voor "waarom de controlemechanismes gefaald hebben" en om een toelichting over "hoe het mogelijk is dat de mot een sprong van 140 kilometer gemaakt heeft en verschenen is op zo'n ver weg gelegen plek". De burgemeester waarschuwt dat de bezorgdheid groot is. Een van de "meest zorgwekkende dingen" vindt hij dat de waarschuwing gegeven wordt omdat "een buurman een bericht doorgeeft", en dat de aardappelen vervolgens meteen weggehaald worden. "Tijdens geen enkele van de door de regering uitgevoerde controles werd de mot ontdekt", aldus de burgemeester.

Bron: laopinioncoruna.es

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018