Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Stabiele prijzen voor Chinese gember

Chinese bedrijven die verse gember verwerken, hebben hun werk hervat, nadat het traditionele lentefestival op 22 maart werd afgerond. Veel ondernemingen waren tijdens het lentefestival niet actief, waardoor nieuws over de gembersector in beperkte mate beschikbaar was. Zodoende was niet duidelijk wat de exportprijs nu precies was. Volgens gemberexporteurs uit Anqiu hebben de meeste bedrijven hun prijs gebaseerd op het prijsniveau van voorgaande jaren.


Gembertelers halen de oogst binnen


Verse gember

De exportprijs van verse gember nam in twee weken toe van US$1.200 per ton aan het einde van vorig jaar tot rond de US$1.450 per ton nu (van €968 tot €1.170). Dat is een prijstoename van meer dan 20%. Nadat er in de twee weken na het lentefestival korte tijd werd geëxperimenteerd met de prijzen, lijken deze zich nu geleidelijk aan te passen. De huidige markt is relatief stabiel. De gemiddelde exportprijs zit rond de US$1.350 (€1.089) per ton.
De export zit volgens de exporteurs qua volume op een niveau dat vergelijkbaar is met voorgaande jaren. Voor importeurs in het buitenland is dit nog steeds het hoogseizoen. De export van Chinese verse gember is daardoor aanzienlijk, hoewel prognoses aangeven dat het aanbod na april of mei af zal nemen. Voor een deel komt dit doordat de markten in het buitenland hun laagseizoen in gaan. Tegelijkertijd komt dit ook omdat het volume aan Chinese gember in de periode van januari tot maart zo groot is, dat bedrijven eerst hun gember in opslag op de buitenlandse markten willen zetten.

China is op het gebied van de teelt en export van gember een enorm land. Een groot deel van de Chinese verse gember vindt zijn weg naar de wereldmarkt. De belangrijkste exportmarkten voor Chinese gember zijn landen in de EU en in het Midden-Oosten. In Zuidoost-Azië zijn de belangrijkste afzetmarkten Maleisië en Thailand.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018