Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Whole Foods teelt oesterzwammen in eigen winkels

Een nieuwe vestiging van Whole Foods Market in Bridgewater, New Jersey, teelt zijn eigen oesterzwammen. De oesterzwammen worden geteeld in een kleine tuin in het midden van de versafdeling. De tuin produceert ongeveer 55 kg aan oesterzwammen per week.

Het systeem achter de tuin is geïnstalleerd door Smallhold, een indoor teeltbedrijf dat in Brooklyn is gevestigd en dat zijn technologie verspreidt onder restaurants. Whole Foods is de eerste retailer waar het bedrijf mee samenwerkt.

De oesterzwammen worden in eerste instantie geteeld in nabij gelegen teeltbedrijven. Vervolgens worden ze naar de Whole Foods-vestiging verplaatst, waar ze onder speciale belichting worden neergezet voor het laatste deel van het groeiproces. Consumenten kunnen ter plekke hun oesterzwammen plukken, waarbij we de keuze kunnen maken tussen gele, blauwe en roze oesterzwammen.

Volgens Fooddive.com is de unieke installatie zowel praktisch in gebruik als van nut voor voorlichtingsdoeleinden. Het systeem laat de insteek van Whole Foods zien als een missiegericht bedrijf, dat een nieuwe kwaliteitsstandaard voor supermarkten probeert in te stellen. 

Het project omvat drie van de zes kernwaarden van Whole Foods: het aanbieden van de beste kwaliteit aan biologische producten, het tevreden stellen van klanten en de zorg voor de gemeenschap en het milieu.

Het is verder niet duidelijk of ook in andere Whole Foods-vestigingen eigen groenten of fruit wordt geteeld.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018