Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sanne Heber, Sous Fresh:

"Ideaal platform voor telers om producten te testen binnen gastronomie"

Tholen - Sous Fresh uit Venlo is culinaire sparringpartner van de professionele keuken die méér wil met groenten en fruit. "Door te zoeken naar nieuwe smaaksensaties, concepten en toepassingen helpen we de professionele keuken om hun gerechten gezonder, duurzamer, winstgevender en smaakvoller te maken", vertelt manager inkoop Sanne Heber. "Eén van de tools die we hiervoor inzetten, is de Sous Fresh Chefs Inspiration Box. Elke maand weer ontvangen zo'n 200 koks in deze box zes nieuwe of vernieuwende groenten en/of fruitsoorten waarmee ze kunnen experimenteren."



Inmiddels is de eenendertigste box naar de hoofdzakelijk Duitse klanten verzonden. Om deze box ook in de toekomst gevuld te krijgen, is deze leverancier van groothandels, foodservicebedrijven en gastronomische toeleveranciers op zoek naar innovatieve leveranciers die een bijdrage kunnen leveren aan inspiratie ter uitbreiding van het merk. "Met de Inspiration Box hebben we een ideaal platform voor telers om bijzondere groenten- en fruitsoorten te testen binnen de gastronomie. De beschikbare volumes hoeven niet eens groot te zijn, maar we kunnen deze producten wel introduceren bij onze klanten en in de professionele keuken. Van daaruit kunnen we kijken of we producten een toegevoegde waarde hebben voor ons merk", aldus Sanne.


Inspiration Box

"Een doorsnee AGF-handelaar vraagt zich af welke leverancier zoveel producten op een mixpallet samenstelt voor haar klanten, nou wij dus! Baby-kokosnoten, komkommerbloemen, mashua. Je kunt het zo gek niet bedenken of wij hebben het. We zijn gestart met 60 producten onder ons merk Chefs Inspiration en hebben inmiddels de beschikking over een uitgebreid assortiment van wel 180 producten, maar er moeten meer verrassende producten te vinden zijn om de gastronomie mee te verrassen. Daarom zijn we op zoek naar gepassioneerde telers met speciale producten die zich onderscheiden op het gebied van smaak, kleur en/of inspiratie", vertelt Sanne.



Zeegroenten
"Van vergeten groenten tot onontdekte gewassen, van exotische delicatessen tot regionale smaakmakers. Groenten of fruit, kas of vollegrond. Het is ons om het even, als het maar invulling geeft aan onze ambitie om voor de professionele keuken een wereld aan inspiratie te openen. Zo zijn we kleinschalig gestart met bijvoorbeeld een klein zeegroentenassortiment wat inmiddels bestaat uit twintig verschillende producten. Chef-koks komen in hun zoektocht naar alternatieven voor vlees snel bij (zilte) zeegroenten terecht. Deze betrekken we uit Frankrijk en Nederland, maar ook uit Mexico, Israël en Australië", vertelt Sanne.



"Onze complete dienstverlening is afgestemd op de wensen en behoeften van de professionele keuken. Dat begint met de verpakking, die waar nodig, volledig is ontworpen met het oog op gebruiksgemak in de professionele keuken. Om het de kok nóg gemakkelijker te maken, hebben we een aantal groenten alvast gewassen of zelfs voorgesneden. Dit semi-convencience assortiment is zorgvuldig samengesteld zonder compromis op het gebied van smaak en versheid", vervolgt de inkoopster. "Daarbij gaat onze functie veel verder dan leverancier. We leveren onze klanten niet alleen de producten, maar ook een uitgebreide begeleiding. Zo hebben we een hoogwaardige chef-kok als collega die onze klanten adviseert over alle mogelijke toepassingen. Zo blijven we koks verrassen, prikkelen en inspireren. Met (specialty-)telers die zich hierdoor aangesproken voelen, gaan we graag de samenwerking aan!"



Voor meer informatie:
Sanne Heber
Sous Fresh
Venrayseweg 122a
5928 RH Venlo
T +31 77 3230225