Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Frambozen en kersen uit Servië

In Servië worden steeds meer groenten en fruit geteeld en inmiddels zijn er vele Italiaanse aanbieders die steeds vaker zaken doen met Servische telers. "Het product dat met maar liefst 550.000 ton op nummer één staat zijn pruimen die bestemd zijn om te drogen. Daarna volgen appelen met 370.000 ton, kersen met 25.000 ton alhoewel dit oploopt naar 100.000 ton.


Frambozen

Ook aardbeien en blauwe bessen doen het goed in Servië. De regio Vojvodina is de belangrijkste regio voor groenten en fruit uit Servië, maar eigenlijk zien we dat het hele land zich steeds meer ontwikkelt als aanbieder van groenten en fruit. Zeker wat betreft de frambozen, want op dit gebied is Servië echt een wereldspeler," zegt Renzo Piraccini, president van MacFrut.


Groepsfoto met Renzo Piraccini en Luigi Bianchi van Macfrut

Piraccini heeft samen met directeur Luigi Bianchi een bezoek gebracht aan Servië, waar de presentatierondes van MacFrut werden afgesloten. Tijdens het evenement, georganiseerd in samenwerking met de Federatie van Servische landbouwconsortia en het Cermac Consortium, namen tal van grote groenten- en fruittelers deel.


Renzo Piraccini spreekt Servische telers toe 

Vojvodina kent een bloeiende fruitteelt van met name appelen, kersen en bosvruchten. De laatste jaren zijn duizenden hectaren bijgekomen en een deel van de teelt is uitbesteed aan Rusland. Hierdoor kan Servië de situatie die door het handelsembargo is ontstaan ten volle benutten. Om deze reden is er grote belangstelling voor een beurs als MacFrut, omdat veel Servische telers geïnteresseerd zijn Italiaanse teelt en technologie en op zoek naar nieuwe afzetmogelijkheden.

"Tijdens de volgende editie van MacFrut, die zal plaatsvinden van 9 tot 11 maart in Rimini, verwachten we dan ook veel bezoekers uit Servië en andere Balkanlanden," zegt Piraccini.

Voor meer informatie:
Cesena Fiera
Via Dismano 3845
47522 Cesena (FC) - Italië
Tel.: +39 0547 317435
Fax: +39 0547 318431
Email: info@macfrut.com
Web: www.macfrut.com 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018