Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Groceries Code Adjudicator monitort correcte handelswijze supermarkten

Deze maand kondigde de Groceries Code Adjudicator een onderzoek aan naar de Co-operative Group. De toezichthouder op de supermarkten heeft een redelijk vermoeden dat de supermarktketen bepaalde producten zonder berichtgeving aan de leverancier uit het schap verwijderde. Het is de tweede keer dat de waakhond een groot onderzoek aankondigt naar onjuiste handelspraktijken bij een supermarkt. Twee jaar geleden werd Tesco een boete van een 1 miljoen pond opgelegd voor het opzettelijk vertragen van uitbetalingen aan leveranciers.

Supermarkt
Er wordt onderzocht of Co-op bepaalde producten zonder berichtgeving aan de leverancier uit de schappen heeft gehaald of door alleen bericht te geven op korte termijn. Daarnaast is er het vermoeden dat de supermarkt kosten van kwaliteitschecks doorberekende aan leveranciers. Co-op geeft toe dat ze op bepaalde fronten tekortgeschoten zijn en meldt dat inmiddels een groep van leveranciers gecompenseerd is.

De Groceries Code Adjudicator is in 2013 opgericht om te controleren of de 10 grootste supermarkten in het VK hun leveranciers op een juiste manier behandelen. De toezichthouder controleert of de supermarkten zich houden aan de Groceries Supply Code of Practice. De code omvat regels die oneerlijke handelspraktijken moeten voorkomen, zoals het te laat betalen van facturen of het achteraf wijzigen van de leveringsovereenkomst. De Groceries Code Adjudicator kan echter niet bemiddelen in kwesties als prijsstelling, voedselveiligheid of etikettering.

Op dit moment loopt er een Survey over de Groceries Supply Code of Practice, waarin leveranciers feedback kunnen geven hoe de Britse supermarkten omgaan met de 'the Code'. Nederlandse bedrijven die direct leveren aan de 10 grootste Britse supermarkten kunnen ook een beroep doen op de Groceries Code Adjudicator. Goede kennis over de Groceries Supply Code of Practice kan leveranciers helpen bij hun onderhandelingen met de supermarkten. Training over the Groceries Supply Code of Practice is beschikbaar via verschillende kanalen.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018