Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Verdeling Emté: Jumbo 71 - Coop 58

Supermarktbedrijven Jumbo en Coop hebben vandaag bekendgemaakt hoe zij de 130 over te nemen Emté supermarkten onderling verdelen. Alle betrokkenen, inclusief de supermarktmanagers en ondernemers van de Emté winkels, zijn deze week hiervan op de hoogte gebracht. Onder voorbehoud van goedkeuring ACM en advies OR Sligro komen 79 Emté winkels onder de Jumbo formule te vallen en 51 onder de vlag van Coop. De transitie en ombouwoperatie zal naar verwachting in de loop van 2019 zijn voltooid.

Op 5 maart jl. kondigde het consortium van Jumbo en Coop aan dat overeenstemming was bereikt met eigenaar Sligro Food Group over de voorgenomen aankoop van Emté. De transactie is inmiddels aangemeld bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Naar verwachting zal de ACM zich in de loop van het jaar uitspreken over de voorgenomen overname. Om die reden en vanwege de lopende adviesaanvraag bij de OR van Sligro, is de vandaag openbaar gemaakte verdeling van de afzonderlijke Emté supermarkten naar de toekomstige winkelformules nog onder voorbehoud.

Jumbo telt momenteel circa 585 winkels, waaronder drie Foodmarkten. Ook zijn er 390 Pick Up Points waar klanten hun online bestellingen kunnen ophalen en bezorgt de supermarktketen boodschappen aan huis. In 2017 behaalde Jumbo een consumentenomzet van € 7.010 miljoen. Door de overname van Super de Boer in 2009 en C1000 in 2012 is Jumbo uitgegroeid tot het tweede supermarktbedrijf van het land. Daarnaast heeft Jumbo begin 2016 de foodserviceformule La Place overgenomen.

Coop heeft landelijk 263 supermarkten, waarvan 120 filialen en 143 winkels gerund door zelfstandig ondernemers. In 2017 behaalde Coop een consumentenomzet van € 1.177 miljoen.

Klik hier voor de voorgenomen verdeling

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018