Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Drone verijdelt sinaasappelroof

De patrouille van de lokale politie van Algemesí, die met behulp van een drone toezicht houdt op het gemeentelijk grondgebied, verijdelde vrijdag de diefstal van meer dan 2000 kilo sinaasappels. Volgens politiebronnen waren de sinaasappelen al door de koper verzameld, maar doordat de vrachtwagen die ze moest vervoeren pech had, stond het fruit tijdelijk in kisten opgestapeld aan de rand van een perceel.

Door de beelden, die de drone overdroeg, werd ontdekt dat zich een busje bevond op ongeveer 300 meter op een doodlopende plattelandsweg. De agenten vonden dit verdacht, vooral nadat vastgesteld werd dat het busje gehaast vertrok na ten minste twee personen tussen de sinaasappelbomen te hebben achtergelaten. De patrouille ging er snel heen en hoewel er niemand meer te vinden was, vonden ze 103 kisten sinaasappelen met het logo van een bedrijf erop. Die kisten waren vermoedelijk wat de met de drone ontdekte personen, die inmiddels waren gevlucht, op het oog hadden.

Het is de tweede keer dat deze politie eenheid, die over de drone beschikt, een fruitdiefstal voorkomt. Afgelopen december werd er een half tussen de sinaasappelbomen verborgen bestelbusje gezien. Toen de milieupatrouille erop af ging, werd er een persoon ontdekt die al zeven kisten sinaasappelen, ongeveer 400 kilo, verzameld had en die erkende dat de boomgaard niet van hem was. Het was slechts vijftien dagen daarvoor dat de lokale politie van Algemesí, als eerste in de provincie Valencia, was begonnen met het toezicht via de drone om de diefstallen in de landelijke gebieden te bestrijden. Al snel bleek dus dat de inzet van dit middel zijn vruchten begon af te werpen.

Bron: levante-emv.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018