Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Export Egyptische dadels groeide 127% in eerste 2 maanden 2018

De Food Export Council liet onlangs in een persbericht weten dat de export van Egyptische dadels gedurende januari en februari een waarde van Ä16,5 miljoen heeft bereikt, wat een stijging van 127% ten opzichte van dezelfde periode in 2017 inhoudt. Tevens werd er vermeld dat er in de eerste twee maanden van 2018 een toename van 81% was, tot 21.600 ton, ten opzichte van 12.000 ton in dezelfde periode in 2017. 

De Egyptische dadelexport bereikte in februari bovendien de hoogste waarde in de geschiedenis van het land en bedroeg Ä9,9 miljoen. 

Egypte is volgens de Voedsel en landbouworganisatie van de VN 's werelds grootste dadelproducent en laat Iran en Saoedi-ArabiŽ achter zich. De totale jaarlijkse dadelproductie in Egypte wordt op 1,5 miljoen ton geraamd, wat gelijk is aan 17,7% van de wereldwijde productie. 

Dailynewsegypt.com schrijft dat de Food Export Council meldt dat IndonesiŽ de voorbije twee maanden de grootste importeur van Egyptische dadels was, met een volume van ongeveer 12.400 ton en een geschatte waarde van Ä9,7 miljoen. Het land was daarmee goed voor 58% van de totale Egyptische dadelexport in deze periode. 

Marokko komt op de tweede plaats met een waarde van Ä5 miljoen en volume van 6.700 ton, gevolgd door MaleisiŽ, Bangladesh, Thailand, Zuid-Afrika, JordaniŽ, Duitsland, SyriŽ, Singapore, de Verenigde Staten, China, Nigeria, Canada, India, de Verenigde Arabische Emiraten, Turkije, Tanzania, Rusland, Libanon, Mauritius, BelgiŽ, Kameroen, Kenia, Hongarije, Koeweit, de Seychellen en Ghana. Publicatiedatum: 29-3-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: