Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
€ 260.000 boete

Brit veroordeeld wegens laster Thaise fruitfabriek

De rechtbank in de Thaise hoofdstad heeft bepaald dat de Britse arbeidsrechtenactivist Andy Hall een schadevergoeding van €260.000 moet betalen aan Natural Fruit dat een proces tegen hem aanspande nadat hij de schending van arbeidsrechten in haar fabriek openbaar maakte. 
 
De uitspraak is de nieuwste ontwikkeling in één van de vier lasterprocessen die de ananasconservenfabriek Natural Fruit tegen de Britse activist heeft aangespannen. De fabriek heeft arbeiders uit Myanmar aangenomen die beweren dat het bedrijf hun rechten heeft geschonden en hen uitgebuit heeft. 

Hall heeft één van de twee rechtszaken tegen hem gewonnen, de andere zaak is nog in behandeling. Tevens heeft hij een tegenaanklacht tegen Natural Fruit ingediend. Hall is in 2016 uit Thailand vertrokken vanwege ondraaglijke juridische intimidatie nadat een ander bedrijf hem aangeklaagd had. 



Publicatiedatum: