Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl neemt bananenrijperij Moerdijk in gebruik

Tholen - De bananen, mango's en avocado's voor Lidl filialen in Nederland en Belgiƫ worden voortaan gerijpt op industrieterrein Moerdijk. "Lidl is hier al 15 jaar actief, dit is een uitbreiding van hun activiteiten", laat Linda de Groot, perswoordvoerder van Havenbedrijf Moerdijk weten. Er zijn een paar kleine bedrijven in de AGF-handel actief in Moerdlijk, Lidl is de eerste die grootschalig activiteiten opstart in een nieuwbouwlocatie van 22.500 vierkante meter. Lidl heeft al een distributiecentrum van 175.000 vierkante meter in gebruik voor de non-food activiteiten.



Duurzaam
Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt geweest in de overwegingen om de rijperij in Moerdijk neer te zetten. "Door de goede logistieke ligging van Moerdijk wordt efficiƫnt omgegaan met uitstoot van CO2. Dat betekent een korte directe route voor kwetsbare producten. Daarmee wordt de optimale kwaliteit gegarandeerd. Het gebouw zelf voldoet ook aan de duurzaamste eisen van deze tijd. In het distributiecentrum wordt gebruik gemaakt van warmte-koude opslag, energieopwekking door eigen zonnepanelen, 100% ledverlichting. Daarnaast is het pand aardgasvrij en wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke koudemiddelen. Het gebouw heeft een uitstekende luchtkwaliteit, goede akoestiek, veel veiligheidsmaatregelen, maar ook een zeer open interieur met flexibele werkplekken maken het distributiecentrum tot een prettige en moderne werkomgeving. Alles is in het werk gesteld om zo goed mogelijk om te gaan met mens, dier en natuurlijke omgeving, nu en in de toekomst. Het distributiecentrum biedt werk voor 100 medewerkers", laat Lidl weten.