Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Alle Lidl-verpakkingen 100% recyclebaar voor 2025

Volgens gegevens van de EU is er jaarlijks sprake van 26 miljoen ton plastic afval in Europa, waarvan slechts 30 % gerecycled wordt. De resterende 70 % wordt verbrand of komt op de vuilnisbelt terecht. 95 % van de waarde van plastic verpakkingen, wat neerkomt op een bedrag tussen de 70.000 en 105.000 miljoen euro, gaat jaarlijks verloren in de economie. 

In deze context zet Lidl een extra stap in zijn inzet voor duurzaamheid. Het bedrijf stelt zich nieuwe doelen om zijn ecologische impact te minimaliseren. De keten legt zich erop toe dat alle plastic verpakkingen van producten van het eigen merk voor 2025 100 % recycable zijn. In het geval van Spanje heeft die beslissing invloed op bijna het gehele assortiment, aangezien momenteel 90 % van de verhandelde producten in de winkel van het eigen merk zijn.

Met deze plannen loopt het bedrijf minstens 5 jaar voor op de regelgevende plannen van de EU, die het jaar 2030 vastgesteld heeft als het jaar waarin alle plastic verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar moeten zijn. In dezelfde lijn heeft Lidl zich een ander doel gesteld: het gebruik van plastic met minstens 20 % verminderen voor 2025.

Bron: corresponsables.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018