Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

China: Verkoopautomaten transformeren tot slimme winkels

Stel je wilt op een metrostation in Shenzhen een hapje eten. Naast het gebruikelijke blikje fris en zakje chips is de keuze hier een stuk uitgebreider. Er zijn hier allerlei snacks te koop, variërend van pasteitjes tot noedels, verse groenten en Franse frites. 

In China ontwikkelen verkoopautomaten zich namelijk tot full-service gemakswinkels. Larry Song, van Thintop Technology Company, een in Shenzhen gevestigde fabrikant van verkoopautomaten, vertelt dat de vraag voorheen eenvoudig was; "Mensen vroegen om water of cola maar nu wil men allerlei producten."

De nieuwe automaten bieden de klant ook speelgoed, boeken, cosmetica en elektronica. In de toekomst wil e-commerce-gigant Alibaba ook verkoopautomaten op de markt brengen, waardoor het 'kopen van een auto even makkelijk zal worden als het kopen van een blikje cola', laat een woordvoerder van het bedrijf weten. 

Hoewel de producten uiteenlopen, is het idee hetzelfde: werp wat geld in de machine en je kunt je product uitnemen. Het verschil zit hem in de verkoopautomaten zelf, die 'slim' en geavanceerd zijn. Deze moderne energiezuinige machines zijn aan een netwerk gekoppeld wat exploitanten in staat stelt de voorraden bij te houden. Sensoren houden het kooppatroon per dag, tijdstip en weersomstandigheden bij. 

Digitaltrends.com beschrijft dat de automaten ook socialer zijn. De klantbetrokkenheid wordt verhoogd dankzij interactieve audio-, video- en touchscreenfuncties. Afhankelijk van de vraag kunnen de prijzen realtime aangepast worden en via applicaties kunnen regelmatige klanten beloond worden met bijvoorbeeld een gratis drank. Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018