Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Mexicaanse avocado's populair onder innovatieve producten

Hummus was een tijd lang de koningin van de dipcategorie en bereidde hiermee de markt voor guacamole voor. Binnen de foodservice en retail neemt de vraag naar bewerkte avocadoproducten nog altijd toe. 

"De categorie ontploft," vertelt Dennis Lancaster van Hormel Foods Corporation. Het lijkt erop dat consumenten dol zijn op alle producten met avocado. De Hass avocado's worden uit Mexico geïmporteerd en met de hand verwerkt voor de Wholly Guacamole-lijn van het bedrijf. Lancaster vertelt dat er geen problemen zijn, hoewel de kosten wel wat hoger uitvallen dan verwacht. De aanvoer is echter goed.De afzet blijft pieken dankzij evenementen zoals de Super Bowl en de aanstaande Cinco de Mayo-viering. Twee maanden geleden kwam Simply Avocado op de markt, waarmee het bedrijf volgens Lancaster verder weg beweegt van de klassieke guacamole. Deze nieuwe aanvulling op de Wholly-lijn is verkrijgbaar in de smaken: Sea Salt, Roasted Pepper, Garlic & Herb, Jalepeno & Lime en Chanky Avocado en is verpakt per 226 gram in een schaal met deksel. 

Alle producten worden onder hoge druk geconserveerd (HPP). Het bedrijf werkt momenteel aan de introductie van een drie-stuks verpakking van 79 gram. De Wholly Guacamole snackcups zijn bedoeld voor consumenten die het product graag onderweg meenemen. "De avocadocategorie omarmt innovaties omdat deze de handel aanjagen," aldus Lancaster. 

Voor meer informatie:
Dennis Lancaster
Hormel Foods Corporation
Ph: 608-879-0066

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018