Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spanje een van de belangrijkste krotenleveranciers

Hevige regenval in Zuid-Spanje veroorzaakt krotenschaarste

Na een langdurige periode van droogte, brengt de overvloedige regenval van de afgelopen drie maanden in het zuiden van Spanje een ander probleem met zich mee. Veel akkers zijn zo modderig en staan zo vol plassen dat het bijna onmogelijk is om er te werken.Deze situatie heeft al invloed gehad op diverse gewassen, waaronder wortelen. Het probleem zou ook de krotenoogst kunnen gaan beïnvloeden doordat het land niet toegankelijk is, ondanks dat het gewas al klaar is om geoogst te worden.

Volgens telers in het gebied van Cádiz "is de situatie op het land zodanig dat de mensen die oogsten vast komen te zitten en hun werk niet kunnen uitvoeren. Het kleine beetje dat men wel weet te redden is vaak beschadigd of zo modderig dat het nauwelijks gebruikt kan worden".Als de regenval de komende dagen aanhoudt, zou er schaarste aan kroten kunnen ontstaan, aangezien Spanje een van de belangrijkste telers in Europa is van dit product.

Momenteel lijkt het erop dat het twee of drie dagen goed weer zal zijn, maar voor woensdag en donderdag wordt opnieuw zware regenval verwacht.

Publicatiedatum: 27-3-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: