Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Reacties Wijnand de Mooij, Frank Apotheker en Wilko van der Zwaard:

"Paasomzet beter dan Kerst"

Tholen - "Pasen is voor ons vaak beter dan Kerstweek", vertelt Wijnand de Mooij van de gelijknamige groothandel in Rotterdam. "Met Kerst heb je vaak last van de weersinvloeden. Nu trof de markthandel het afgelopen Kerst enorm goed, maar twee jaar terug was het koud en dan duikt iedereen de supermarkten binnen. Het is nu wel iets kouder dan vorig jaar, maar het is wel mooi open weer. Mensen willen lekker naar buiten, dus de strandtenten en terrassen staan in de startblokken. Wij zien de verkoop van rucola, mesclum en veldsla gelijk oplopen. Ook verkopen we veel meer kruiden in de pot, zoals rozemarijn, tijm en salie. Mensen zetten met de feestdagen graag wat exclusievers op tafel.


Wijnand de Mooij, Frank Apotheker en Wilko van der Zwaard

Bij Frank Apotheker van de gelijknamige Groninger AGF-groothandel moet de Paasstemming nog een beetje losbarsten. "Je ziet dat er extra naar bijvoorbeeld de aspergeprijzen wordt gevraagd. Wat dat betreft is het jammer dat Pasen dit jaar erg vroeg valt, want we hebben nog geen grote volumes voorjaarsgroenten en fruit uit eigen land beschikbaar. Asperges en aardbeien zijn toch traditioneel wel de trekkers en die aanvoer moet nog losbarsten. Dat scheelt een slok op een borrel." Frank verwacht op een normale Paasomzet uit te komen. "Pasen is altijd een goede week. De laatste vijf jaar is Pasen voor ons beter dan Kerst."

Pasen zorgt wel degelijk voor extra omzet, beaamt Wilko van der Zwaard van Wilko Fruit. Volgens de groothandel uit Breda is de Paasomzet vergelijkbaar met die van Kerst. "Mensen willen in zo'n week toch de luxere producten hebben. Men is op zoek naar goede handel. Zowel bij retail, groothandels als markthandel zie je de verkoop opleven. Ook de prijzen zie je nu aantrekken. Wat dat betreft was het hier vanmorgen een stuk vrolijker." Producten die er uitspringen zijn volgens Wilko momenteel trostomaten, Nadorcott-mandarijnen en perssinaasappelen.

Voor meer informatie:
Wijnand de Mooij
Groothandelsmarkt 170
3044 HG Rotterdam
Tel: 010-4373984
info@mooijquality.nl
www.mooijquality.nl

Apotheker
De Hallen 8, Fresh & Foodcenter
9723 TW Groningen
Tel: 050-5251744
info@apothekergroothandelbv.nl
www.apothekergroothandelbv.nl

Wilkofruit b.v
IABC 5212
4814 RA Breda
Tel: +31 76 5244460
wilko@wilkofruit.com
www.wilkofruit.com

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018