Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

China presenteert sanctielijst 128 producten in reactie op Trump's staalheffing

China heeft een lijst producten bekendgemaakt waarop het land mogelijk handelstarieven wil heffen als reactie op de controversiële importrestricties die president Trump instelde op staal en aluminium. Op de lijst, vrijgegeven door het Ministerie van Handel, staan 128 Amerikaanse producten die in aanmerking komen.

De producten op de lijst vertegenwoordigen een waarde van 3 miljard dollar in 2017. De lijst omvat onder andere wijn, vers fruit, gedroogd fruit en noten en stalen pijpen. Deze producten komen in aanmerking voor een 15% heffing. Over andere producten, zoals varkensvlees en aluminium, wordt mogelijk een heffing van 25% ingevoerd.

Cnbc.com meldt dat de Chinezen nog niet in detail treden. Agrarische producten, zoals sojabonen, zijn aangemerkt als de grootse dreiging voor de Amerikaanse economie. Bejing wil in twee stappen de maatregelen op de 128 Amerikaanse producten invoeren als er geen akkoord bereikt wordt in de onderhandelingen met Washington. China mag onder de regels van de WTO met tegenmaatregelen komen.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018