Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Strenge Britse winter betekent mogelijk herstel aardappelprijzen

Produce Investments, één van de grootste aardappelverpakkers in het Verenigd Koninkrijk, die de grootste retailketens tot haar klantenkring mag rekenen, stelt vast dat er dit jaar mogelijk minder aardappelen geteeld zullen worden vanwege de lagere vraag naar pootgoed. 

"De afzet van pootaardappelen was gedurende de periode van juli tot december lager dan het jaar daarvoor omdat het overaanbod op de markt ervoor zorgde dat telers minder interesse hadden om in de nieuwe oogst te investeren," laat Produce Investments weten. 

Door de strenge en lange winter in het Verenigd Koninkrijk heeft het poten echter vertraging opgelopen. Ook in Cornwall, waar het klimaat doorgaans wat zachter is, is het pootseizoen aanzienlijk vertraagd als gevolg van de zeer natte omstandigheden van begin 2018. 

In Jersey heeft het poten van de veelgeprezen Jersey Royal aardappelen flinke vertraging opgelopen vanwege de zeer natte omstandigheden en vrieskou eind februari en begin maart. 

Volgens een artikel op agrimoney.com zal deze situatie leiden tot een verlenging van het huidige seizoen. De vraag naar de voorraden van vorig seizoen zal sterker worden waardoor de prijzen naar verwachting zullen stijgen, laat Produce Investment weten. 

Sinds vorige week is de vrije verkoopprijs weer gestegen naar €106 per ton maar de prijs ligt desondanks 65% onder die van vorig jaar. Deze daling is het gevolg van de grote voorraden na de enorne oogst van 2017, die 6,04 miljoen ton bedroeg. De oogst was de grootste van de laatste zes jaar en te danken aan hoge opbrengsten en de groei van het areaal (+5,1%) naar 122.779 hectare. 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018