Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Twee jaar na dodelijke uitbraak

Amerikaanse groenteverwerkingsfabriek heropent binnenkort

Een groenteverwerkingsfabriek in Pasco, in de staat Washington, die twee jaar geleden gesloten werd na een dodelijke Listeria-uitbraak wordt binnenkort heropend door de nieuwe eigenaar. 

De fabriek was eigendom van CRF Frozen Foods en zal heropenen als een nieuwe joint venture tussen J.R. Simplot en R.D. Offutt, het moederbedrijf van CRF. De nieuwe naam van het bedrijf luidt Simplot RDO. 

Naar verwachting zal de fabriek dit voorjaar opnieuw in gebruik genomen worden, hoewel hier nog geen nadere gegevens over bekend zijn. 

Foodsafetynews.com schrijft hoe CRF Frozen Foods in 2016 in verband werd gebracht met negen gevallen van Listeria in de staat. Alle negen betrokkenen werden in het ziekenhuis opgenomen en drie van hen overleden als gevolg van de infectie. In april 2016 werd de fabriek gesloten nadat CRF honderden producten van meerdere merken terug had moeten roepen, hetgeen leidde tot een tweede terugroepactie van producten die bereid waren met de teruggeroepen diepvriesgroenten. Uit laboratoriumtesten van de diepvriesmaïs en -erwten van het bedrijf bleek dat zij dezelfde Listeria monocytogenes-stam bevatten als waar de patiënten mee waren besmet. 

De voormalige CRF-fabriek wordt verbouwd en uitgebreid zodat er dagelijks groenten verwerkt kunnen worden, evenals voor de distributie van lokale gewassen zoals maïs en erwten. 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018