Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Gevolg van droogte

Zuid-Afrika: telers Westkaap verliezen 25% van oogst

In de Zuid-Afrikaanse Westkaap hebben door droogte geteisterde telers minstens een kwart van hun wijn- en fruitboomgaarden verloren zien gaan als gevolg van een tekort aan irrigatiewater. Dit heeft geleid tot het verlies van ongeveer 30.000 seizoensbanen tijdens de oogst. 

UCT-directeur Mark New, mocht deze week de Piers Sellers Prize in Leeds in  ontvangst nemen voor zijn bijdrage aan oplossingsgericht klimaatonderzoek. 
Tijdens zijn lezing, The Anatomy of a Water Crisis, vertelde New dat het verlies van deze productie op de lange termijn gevolgen voor de tuinbouw zal hebben, een zeer belangrijke exportsector in deze regio. "We zien dus dat de sector met 25% is gekrompen en dit percentage zal geleidelijk toenemen afhankelijk van of en wanneer telers in staat zijn om deze boom- en wijngaarden te vervangen. Ze kunnen niet ineens opnieuw in 25% van hun bedrijf investeren. Het ontbreekt hen aan de middelen om dit te doen," aldus New. 

Allafrica.com legt uit dat fruit- en wijntelers hun boom- en wijngaarden normaal gesproken vervangen wanneer de bomen het einde van hun levensduur hebben bereikt na zo'n 15 tot 20 jaar. Dit keer heeft de landelijke regering eind februari de watervoorziening beperkt waarna veel telers boom- en wijngaarden die de komende vijf tot zes jaar aan vervanging toe waren niet meer geïrrigeerd hebben. 




Publicatiedatum: 26-3-2018

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: