Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerard Schuurman, technisch adviseur Jansen Control Systems:

“De Sparc Apollo X-Ray kan zelfs een kikker tussen de gesneden groenten detecteren”

Tholen – "Klanten vinden het steeds belangrijker dat er tussen gesneden producten geen product vreemde materialen gevonden worden", vertelt Gerard Schuurman, technisch adviseur bij Jansen Control Systems. De Sparc Apollo X-Ray Machine van Jansen Control Systems detecteert onder andere: metaal, steentjes, glas, stukjes rubber, glas, harde kunststoffen en bot. "Normaliter gebruikt men een metaaldetector om metalen tussen de producten op te sporen. Deze kan niet worden ingezet als het producten in een aluminium bakje betreft en is niet zo nauwkeurig als de Apollo. Andere materialen probeert men door het wassen eruit te halen, maar daarbij is er een kans dat het er alsnog niet wordt uitgefilterd. De machine kan alle groenten bedienen en detecteert alle product vreemde materialen tussen de groenten. De Apollo X-Ray kan zelfs een kikker tussen de gesneden groenten vinden", aldus de technisch adviseur. 



"De Sparc Apollo X-Ray is gebouwd volgens de hoogste normen van de voedingsmiddelenindustrie. Hij voldoet aan de eisen van zowel Tesco, M&S en BRC. De machine is eenvoudig schoon te maken en de transportbanden kunnen zonder gereedschap worden verwisseld. Ook is de Apollo X-Ray voorzien van een robuuste constructie en heeft een hygiënische afwerking doordat er gebruik is gemaakt van veel schuine vlakken en de machine geen kokerprofielen heeft," vertelt Gerard. Ook is het mogelijk om de machine compleet te integreren met gegevensverzamelingssoftware voor realtime data, de Theia Checkweger of het Sparc Eye vision Inspectie Systeem. 



Aan het eind van dit jaar zal het eerste AGF-bedrijf aan de slag gaan met de Sparc Eye vision. De machine zal dit jaar worden geplaatst en zal dan in gebruik worden genomen om gesneden groenten in krat te inspecteren. De machine is al in gebruik bij vleesverwerkingsbedrijven en bedrijven, die kant-en-klare maaltijden produceren. "Vanuit voedselveiligheidsoogpunt worden dergelijke machines steeds belangrijker. Wat aan product vreemde materialen er een aantal geleden gewoon doorheen ging, wordt nu wel degelijk gedetecteerd. Dit draagt bij aan de voedselveiligheid en de reinheid van een product", besluit Gerard. 



Voor meer informatie:
Jansen Control Systems
Hoge Eng West 40
3882 TR Putten
+31(0)341 353 829