Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Eurobrain: jointventure Eurotec en IT Partner

"Een partij voor hardware, besturing en integratie"

Eurotec en IT Partner bieden een nieuwe totaaloplossing voor de AGV-markt door joint venture Eurobrain op te richten. De Lowpad, een ultralage AGV die afgelopen november door Eurotec (onderdeel van Eurogroep) in de markt werd gezet, kan door de samenwerking complexe logistieke processen in distributiecentra en magazijnen nog beter ondersteunen dankzij de geïntegreerde software van Eurobrain. Met de joint venture kopen klanten slimme software en arbeidsbesparende hardware nu in bij één leverancier.


De Lowpad onderscheidt zich door zijn hoogte: tot wel 30 cm lager dan andere gangbare AGV's. De Lowpad is hierdoor in staat om lage trolleys en rekken autonoom te verplaatsen. Hoewel de innovatie is uitgerust met een on-board navigatie- en besturingssysteem, bemerkte Eurotec dat deze nog slimmer ingezet kan worden door de Lowpads te koppelen aan het managementsysteem (WMS/ERP) van de klant. Om deze reden is Eurotec op zoek gegaan naar een softwareontwikkelaar en kwam uit bij IT Partner in Hendrik-Ido-Ambacht. Door ervaring van IT Partner in de multi-cargo wereld en containerpositionering kan Eurobrain soepel inspringen op de missie van Eurotec, en levert het bedrijf exclusief het aanvullende stuk software.

Met ondersteuning van Eurobrain kan Eurotec nu een geïntegreerde totaaloplossing aanbieden. "Als gevolg van de joint venture hoeven klanten bij slechts één partij aan te bellen voor zowel de hardware als de besturing en integratie," vertelt Dennis Brommert, operationeel directeur bij IT Partner. Eurobrain biedt hiermee een technische oplossing die makkelijk aanhaakt bij het hostsysteem. De combinatie van software en Lowpad resulteert in een grote stap voorwaarts in het volledig automatiseren van distributiecentra. De Lowpad kan autonoom en efficiënt navigeren met het ingebouwde besturingssysteem voorzien van veiligheids- en metingssystemen, aangesloten op het centrale Lowpad Control Systeem (Supervisor), waarbinnen de fleetmanager, traffic control, job control en grafische weergave aanwezig zijn. Het Warehouse Control Systeem (Organiser) zorgt daarnaast voor de aansturing van de processen op basis van slimme algoritmen, waardoor complexe orderverwerking aangestuurd kan worden. Precies deze koppeling kon Eurobrain maken. Het ICT-bedrijf sluit dan ook niet uit dat er in de toekomst meer producten van Eurogroep uitgerust worden met dit soort softwaresystemen.
Binnenkort wordt de eerste demo van Eurotec en Eurobrain verwacht. In de herfst volgt een Lowpadsysteem dat volledig draait op de software van Eurobrain.

Voor meer informatie
Eurobrain
Van Beukelaarweg 45
2971 VL Bleskensgraaf (Nederland)
T: +31 (0)184 69 11 05
E: info@eurotec.nu
w: www.eurobrain.nl


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018