Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kennismaken met de echt Hollandse keuken

Sneak peak Dutch Cuisine Persijn

Midden in het dynamische Amstelkwartier in Amsterdam Oost opent in maart 2018 het vernieuwende restaurant 'Persijn | Dutch Eatery' zijn deuren. Het concept wordt gekenmerkt door 'Dutch Cuisine'. Pure, smaakvolle en eerlijke gerechten worden bereid met voornamelijk veel verse lokale en seizoensgebonden groenten en fruit, vergezeld van kwalitatief vlees, vis of gevogelte. Aangevuld met het beste Nederlandse assortiment aan dranken. Persijn wordt gedreven door Executive Chef Alexander Brouwer. Luc Kusters, grondlegger van de Dutch Cuisine movement, is als culinair adviseur betrokken bij de samenstelling van het menu.


Uit de eigen kas

Circulariteit & verantwoordelijkheid
De thema's 'innovatie', 'circulariteit' en 'duurzaamheid' hebben een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het concept. Persijn wil laten zien dat verantwoord ondernemen in de Amsterdamse horeca niet alleen mogelijk is maar ook noodzakelijk is voor de toekomst. Verantwoord consumeren kan ook lekker en verrassend zijn. Het streven is om zoveel mogelijk samen te werken met leveranciers en medewerkers die de visie op circulair ondernemen delen. Dat uit zich in o.a. in een ambitie om het gebruik van niet duurzame verpakkingsmaterialen te beperken tot een strikt minimum. Verantwoord, duurzaam en eerlijk zonder in te boeten aan kwaliteit. Bovenal is Persijn een spannende nieuwe horecazaak in de groeiende wijk Amstelkwartier.


Sneak peak: Dutch Cparese


Lekker & verantwoord
Persijn is vernoemd naar Jan Persijn van Velsen, landeigenaar en heer van Amsterdam van 1280 tot 1282 – en wiens familiewapen ten grondslag ligt aan de beroemde Andreas kruizen in het wapen van de stad Amsterdam. Lekker, verantwoord en gezond eten met een lokaal karakter. Dat is in een notendop waar deze 'Dutch Eatery' voor staat. Er wordt gewerkt met de beste producten uit eigen kas en van lokale leveranciers, die net als Persijn volgens bepaalde duurzaamheidsprincipes werken. Persijn is een plek waar iedereen welkom is voor ontbijt, lunch of diner.


Groenten uit de volle grond, wortelmiso en roggebroodkruimels

Uit eigen kas
Op het dak van het gebouw bevindt zich de kas. Een unieke ruimte die inspeelt op de trend van 'urban farming'. De kas maakt gebruik van de nieuwste technologieën om groente, fruit en kruiden te verbouwen. Er wordt zelfs vis gekweekt in het vrijwel circulaire aquaponics systeem. De vissen scheiden voedingsstoffen uit die een biologische voedselbron voor de planten vormen en de planten zuiveren het water voor de vissen. Zodra de vissen hun natuurlijke levenscyclus in de tanks hebben doorgebracht, worden ze verwerkt in de gerechten van het restaurant. Oftewel, from roof to table!Team en design
Alexander Brouwer neemt in de functie van Executive Chef de dagelijkse leiding op zich. Tjitze van der Dam is als souschef de rechterhand van Brouwer. Het interieur van Persijn komt van award-winning interior design agency Tank. Het kleurenschema voor Persijn is geïnspireerd op een graanveld. Het groen, bruin en goud in combinatie met hout en leer geeft een warme en vertrouwde uitstraling. Er is een typisch Nederlandse uitstraling gecreëerd, traditioneel maar met een moderne twist.

Praktisch
Persijn is geopend voor ontbijt, lunch en diner – alles a la carte - en biedt plaats aan 140 gasten. Het restaurant is gevestigd op de begane grond van het QO en opent eind maart 2018 zijn deuren. Persijn ligt op nog geen vijf minuten van de Ring, is goed bereikbaar met het openbaar vervoer – Persijn bevindt zich naast metrostation Sparklerweg – en is voorzien van een ruime hoeveelheid eigen parkeerplaatsen.

Voor meer informatie
Dutch Cuisine Persijn
Amstelvlietstraat 4
1096 GG Amsterdam
020 220 5650
hallo@persijn.nl
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018