Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seizoen voor koolraap bijna voorbij

Tholen - Raakt de koolraap in vergetelheid? Als het aan commissionair Jan Leegwater ligt niet. Hij zet er wekelijks nog 10 tot 20 ton in om. "Koolraap gaat grotendeels naar de snijderijen en vervolgens naar het schap panklaar in de supermarkt of het belandt in zakjes met roerbakgroente. Verder ligt er hier en daar nog wel eens een losse knol maar dat is eigenlijk de moeite niet meer", vertelt Jan.

"Het is een klein artikel geworden. Ik verwacht dat het seizoen nog twee weken doorloopt en dan gaan we in september weer verder", vertelt Jan, die al enige tijd met pensioen is. Alleen van koolraap heeft hij nog geen afscheid genomen, de rest heeft hij "de deur uitgedaan. Koolraap is een specialistisch product waar ik al 30 jaar in handel. Zolang het nog mag en zolang er nog omzet in zit, blijf ik er mee doorgaan. De omzet loopt echter ieder jaar wel terug."

Jan: "Ze zijn wel bezig om het als vergeten groente te promoten maar dan moeten ze echt aan de bel gaan trekken." Aan de kwaliteit kan het niet liggen. Er zijn hoegenaamd geen problemen. De hybride zaden, die tegenwoordig gebruikt worden, leveren prima producten op. Koolraap is ook goed te bewaren. "Het kan tot half december in de grond blijven en daarna gaat het tot eind maart in de bewaring. Dat is wel te overzien."

Voor meer informatie:
J.P. Leegwater commissionair AGF bv
Populierenlaan 12
1722 ZER Zuid-Scharwoude
T; 0226-313157
janenlidaleegwater@quicknet.nl