Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Siciliaanse paddenstoelensector in moeilijkheden

Het seizoen voor de teelt van de Pleurotus Ostreatus-paddenstoelen loopt ten einde. Het aanbreken van de lente en de daarbij behorende hogere temperaturen leiden tot een verhoging van de risico's voor de teelt en tegelijkertijd is er een lichte daling merkbaar wat betreft de vraag. Paddenstoelenexpert Santi Roberto La Falce: "Door het gebrek aan betrouwbare en officiële gegevens voor zowel nationale als lokale teelt, zien we ons genoodzaakt om mee te gaan in de huidige marktdynamiek en concentreren we ons op het verzamelen van informatie omtrent dit product. Ik heb gemerkt dat de vraag meestal groter was dan het aanbod en dat de gemiddelde jaarprijzen zijn gestegen terwijl de teelt afnam."



"De Pleurotus blijft helaas last houden van een aantal dringende problemen tijdens de teelt. Ik pleit dan ook voor de juiste middelen, die geschikt zijn voor deze variëteit, want het is twee voor twaalf. We moeten ingrijpen. Het probleem van de ontwikkeling van de teelttechniek moet onmiddellijk worden aangepakt. Tot nu toe gebeurt dat fragmentarisch en niet eenduidig," zegt La Falce.

Volgens La Falce is het gebrek aan statistieken een van de grootste problemen van de sector. "Bedrijven zouden een historisch overzicht van hun gewassen moeten bijhouden omdat er tot op heden geen betrouwbare gegevens beschikbaar zijn over de Siciliaanse paddenstoelenteelt. Dat geldt ook voor andere regio's van Italië en dat betekent dat de telers blijven werken ongeacht de klimaatfactoren die de opbrengst van het product sterk beïnvloeden."
Publicatiedatum: